Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sedmá městská část chce vybudovat park. Název může navrhnout veřejnost

Prostor podél ulice Varhulíkové mezi holešovickým přístavem a mostem Barikádníků doznal už v loňském roce změn. Sedmá městská část hodlá v úpravách pokračovat i v letošním roce. Na ještě nedávno zanedbaném místě by měl vzniknout park, jehož podobu určí architektonicko-krajinářská soutěž. O tom, jaké jméno ponese, může na webu městské části rozhodnout veřejnost.

„Vltavské nábřeží, náš levý břeh, se postupně stává příjemným místem pro rekreační a sportovní využití. Debatu o budoucnosti prostoru u řeky vedle ulice Varhulíkové, kde bývalo odtahové parkoviště a zbytky překladiště, jsme otevřeli v roce 2017 komentovanou procházkou pro veřejnost a ještě před tím mezinárodní konferencí Město a řeka,“ uvedla místostarostka Prahy 7 Lenka Burgerová (Praha 7 sobě).

Městské části se také podařilo domluvit vytvoření nové cesty do Stromovky u bývalé panelárny. „Místo betonu máme u řeky louku a nyní připravujeme vyhlášení architektonicko-krajinářské soutěže. Cílem je získat na Sedmičce u řeky místo, které bude skvělé pro sport, pikniky a procházky a zároveň bude součástí zeleného pásu nábřeží kolem celých Holešovic,“ dodala.

Park zatím nemá oficiální název. Kdokoliv může na webu městské části navrhnout jeho název. Vybraný návrh může Praha 7 předložit místopisné komisi hlavního města Prahy, aby mohl být oficiálně zapsán v mapách.

„Řada lidí možná toto místo objevila teprve letos na jaře, když se zazelenala velká travnatá pláň tam, kde bývaly rozbité betonové plochy, kusy železa a další překážky ve špatně přístupném terénu. Ve spolupráci s Technickou správou komunikací se prostor podařilo upravit, aby se sem lidé už nemuseli bát chodit, a díky dotaci z magistrátu jsme tu instalovali sportoviště s fitness prvky,“ řekl radní Prahy 7 Jiří Knitl (Praha 7 sobě).

V parku bude v následujících týdnech probíhat sběr dat formou dotazníků. Radnice se podle svých slov chce touto cestou seznámit s jeho současnými návštěvníky. Získané informace se stanou podkladem pro zadání architektonicko-krajinářské soutěže.

Ohodnoť článek

Foto Praha 7

Štítky Praha, Praha 7, park, městská část, soutěž, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, Stromovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedmá městská část chce vybudovat park. Název může navrhnout veřejnost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.