Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Objevte TOP 5 špičkových rumů

PR článek

Rum není jen oblíbeným nápojem pirátů, jeho milovníci se najdou i mezi obyčejnými smrtelníky. Jak by taky ne. Jde o lahodný nápoj, který má za sebou bohatou minulost. První lahve spatřily světlo světa už v 16.století. Jaké rumy jsou TOP a vy si jejich chuť můžete vychutnat naplno?

Tip číslo 1: Rumy Dos Maderas

Prvním tipem na lahodný karibský rum je Dos Maderas, který je oblíbený pro svou vyladěnost a kombinaci sladké chuti a síly. Tu získává díky zrání v dubových sudech. Nejprve jde o sudy po americkém bourbonu, později v sudech, které sloužily pro staření 20letého sherry Palo Cortado "Dos Cortados".

Domovinou rumu Dos Maderas jsou karibské ostrovy Barbados a Guayana, vychutnat si můžete 100% třtinový rum Dos Maderas 5+5 PX, Dos Maderas Selección s plnou a kulatou chutí, nebo špičkový rum Dos Maderas Luxus.

Víte, že známe tři druhy rumů? Světlý, zlatý a tmavý. Zatímco bílé rumy fermentují do 24 hodin, ty tmavé až 3 dny.

Tip číslo 2: Centenario

Jedno ocenění za druhým získávají kvalitní rumy z Kostariky s názvem Centenario. Zrají v dubových sudech po whisky, díky čemuž mají specifickou chuť a charakter. V nabídce najdete jak rumy klasicky zrající po konkrétní dobu, tak rumy stařené systémem „solera“, kdy odpočívají až 30 let.

Víte, že cukrová třtina pro výrobu rumů Centenario se sklízí ručním sečením 15 měsíců po zasazení? Je ještě šťavnatá a plná života.

Náš tip: Chcete se o výrobě rumu dozvědět víc? Nejste si jisti tím, který rum opravdu stojí za ochutnání, a který si raději odpustit? Podívejte se na webináře s názvem Rumový speciál.

Tip číslo 3: Bumbu Rum

Vůní měkkého karamelu, banánů a medu si vás získá Bumbu Rum. Jeho chuť je středně plná, závěr suchý a lehce nasládlý. Vyrábí se výhradně z přírodních surovin a destiluje se ručně. Neurazí nikoho. Potěší návštěvu i jako dárek.

Tip číslo 4: El Pasador de Oro

„Zlatý“ rum s kořeny na guatemalských polích s cukrovou třtinou. El Pasador de Oro se zpracuje v guatemalském lihovaru, pak se ale posílá do francouzského regionu Charente, kde zraje v dubových sudech po výběrovém koňaku a dozraje do své konečné kvality.

Víte, že rumy El Pasador de Oro potěší vaše chuťové pohárky jak při posezení s přáteli, tak třeba nad stránkami oblíbené knihy? Mezi nejoblíbenější rumy značky El Pasador de Oro patří:

  • Gran Reserva, která voní po rozinkách skořici, kandované broskvi i lékořici, chutí připomíná karamelky, vanilku, pomerančovou kůru i hořkou čokoládu.
  • El Pasador de Oro XO, což je směs 6 a 15letých guatemalských „XO“ rumů
  • El Pasador de Oro 52, nejsilnější v sudové síle alkoholu i v intenzitě chuti. Je typický výrazným ovocným aromatem, těšit se můžete i na příjemný a dlouhý závěr.

Tip číslo 5: Ron Zacapa

Rum vyráběný z cukrové třtiny, která roste na nejlepším místě na světě. K destilaci se místo melasy používá tzv. panenský med z cukrové třtiny a když nastane čas fermentace, používají se kvasinky získané z ananasu. Právě to stojí za typickým aroma rumu Ron Zacapa.

Oslava pravého třtinového cukru se letos v červnu ve Žlutých lázních neuskuteční, vy ale můžete navštívit Rumový festival na e-shopu Global Wines & Spirits.

Ohodnoť článek

Štítky rum, Ron Zacapa, El Pasador de Oro, Bumbu Rum, Centenario, Dos Maderas, nápoj, sud, med, bourbon, sherry, třtina, banán, alkohol, skořice, Barbados, Guyana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Objevte TOP 5 špičkových rumů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.