Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekPondělí, 1. června 2020, 09:13
Rum není jen oblíbeným nápojem pirátů, jeho milovníci se najdou i mezi obyčejnými smrtelníky. Jak by taky ne. Jde o lahodný nápoj, který má za sebou bohatou minulost. První lahve spatřily světlo světa už v 16.století. Jaké rumy jsou TOP a vy si jejich chuť můžete vychutnat naplno?
Prvním tipem na lahodný karibský rum je Dos Maderas, který je oblíbený pro svou vyladěnost a kombinaci sladké chuti a síly. Tu získává díky zrání v dubových sudech. Nejprve jde o sudy po americkém bourbonu, později v sudech, které sloužily pro staření 20letého sherry Palo Cortado "Dos Cortados".
Domovinou rumu Dos Maderas jsou karibské ostrovy Barbados a Guayana, vychutnat si můžete 100% třtinový rum Dos Maderas 5+5 PX, Dos Maderas Selección s plnou a kulatou chutí, nebo špičkový rum Dos Maderas Luxus.
Víte, že známe tři druhy rumů? Světlý, zlatý a tmavý. Zatímco bílé rumy fermentují do 24 hodin, ty tmavé až 3 dny.
Jedno ocenění za druhým získávají kvalitní rumy z Kostariky s názvem Centenario. Zrají v dubových sudech po whisky, díky čemuž mají specifickou chuť a charakter. V nabídce najdete jak rumy klasicky zrající po konkrétní dobu, tak rumy stařené systémem „solera“, kdy odpočívají až 30 let.
Víte, že cukrová třtina pro výrobu rumů Centenario se sklízí ručním sečením 15 měsíců po zasazení? Je ještě šťavnatá a plná života.
Náš tip: Chcete se o výrobě rumu dozvědět víc? Nejste si jisti tím, který rum opravdu stojí za ochutnání, a který si raději odpustit? Podívejte se na webináře s názvem Rumový speciál.
Vůní měkkého karamelu, banánů a medu si vás získá Bumbu Rum. Jeho chuť je středně plná, závěr suchý a lehce nasládlý. Vyrábí se výhradně z přírodních surovin a destiluje se ručně. Neurazí nikoho. Potěší návštěvu i jako dárek.
„Zlatý“ rum s kořeny na guatemalských polích s cukrovou třtinou. El Pasador de Oro se zpracuje v guatemalském lihovaru, pak se ale posílá do francouzského regionu Charente, kde zraje v dubových sudech po výběrovém koňaku a dozraje do své konečné kvality.
Víte, že rumy El Pasador de Oro potěší vaše chuťové pohárky jak při posezení s přáteli, tak třeba nad stránkami oblíbené knihy? Mezi nejoblíbenější rumy značky El Pasador de Oro patří:
Rum vyráběný z cukrové třtiny, která roste na nejlepším místě na světě. K destilaci se místo melasy používá tzv. panenský med z cukrové třtiny a když nastane čas fermentace, používají se kvasinky získané z ananasu. Právě to stojí za typickým aroma rumu Ron Zacapa.
Oslava pravého třtinového cukru se letos v červnu ve Žlutých lázních neuskuteční, vy ale můžete navštívit Rumový festival na e-shopu Global Wines & Spirits.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.