Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

VIDEO: V pražské zoo se v noci narodilo slůně. Malá samička se má čile k světu

Pražská zoologická zahrada se může pochlubit novým přírůstkem. V noci na dnešek porodila slonice indická Janita slůně. Podle ředitele zoologické zahrady Miroslava Bobka jde o samičku. Otcem, stejně jako v případě samičky narozené v březnu, je samec Ankhor.

„Slůně je v pořádku, a jak se ukázalo dnes před čtvrtou, jde opět o samičku. To je opravdu skvělá zpráva. Jak víte, na to, až Janita porodí, jsme čekali více než dva měsíce. Její březost trvala tentokrát 683 dní. Byla tedy o více než šest týdnů delší než minule,“ shrnul na svém Twitteru ředitel zoologické zahrady.

První slůně narozené v pražské zoo za její více než osmdesátiletou historii byla sloní samička Sita. Na svět přišla v únoru 2013. Její matka Donna se do Prahy dostala v roce 2012 z Rotterdamu již březí.

Sloni jsou v pražské zoo chováni od roku 1933. I s letošními mláďaty jich návštěvníci budou moci vidět celkem devět. Nejstarším členem stáda je samice Gulab, kterou zoo získala v roce 1966 a je druhým nejdéle žijícím zvířetem v trojské zoo. Vedle Janity, Tamary, Maxe, Rudiho a Ankhora žije v zahradě i samice Shanti, která si zahrála ve filmu s Panem Tau Poplach v oblacích.

Ohodnoť článek

Foto Zoo Praha

Štítky Praha, Zoo, slon, slůně, ZOO Praha, Miroslav Bobek, zoologická zahrada, Twitter, Rotterdam

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: V pražské zoo se v noci narodilo slůně. Malá samička se má čile k světu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.