Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Zeleninový trh v Pražské tržnici otevírá výdejní okénka

Po uzavření zeleninového trhu v Hale 22 v Praze povolily úřady prodej zeleniny, ovoce a dalšího farmářského zboží z okének. Výdej objednávek začne fungovat po Velikonocích, zeleninu a další zboží mohou zájemci od prodejců objednávat již nyní.

Dvě okénka

Na webových stránkách Pražské tržnice najdete kontakty na jednotlivé prodejce, kteří se zapojí do objednávkového prodeje z Haly 22. Zájemce se spojí přímo s prodejcem, objedná si od něj zboží a domluví den a čas předání u okének, která budou otevřena od pondělí do soboty od 8:00 do 13:00. Okénka budou zatím dvě, u vchodu z pěšího korza a u vchodu z parkoviště, rozdělená na odběr menších a větších objednávek.

„Otevření okénka v Hale 22 je dobrá zpráva, pokud lidé přijdou. Jsem rád, že se povedlo alespoň něco domluvit. Je to dobrý systém, protože přivezu tolik zboží, kolik si ode mě lidé předem objednají, to může fungovat,“ pověděl prodavač zeleniny a sazenic pan Doskočil. „Situace je pro nás skličující, máme plné skleníky a fóliovníky, obáváme se, abychom nemuseli úrodu vyhodit. V Hale 22 prodávám 29 let a nic podobného jsme od povodní nezažili,“ dodává.

Objednání ode dneška

V Pražské tržnici jsou dále otevřeny formou výdejního okénka takzvané Pražské taštičky, bistro Jatka 78, Vietnamská restaurace Trang An, Slovenská pekárna nebo cukrárna Kopeček, ostatní prodejny a provozy upravily své fungování podle aktuálních nařízení vlády.

Objednávání zeleniny, ovoce a dalšího zboží přes kontakty uvedené na webu Pražské tržnice je možné od dnešního dne, výdej objednávek u okének bude zahájen v úterý po Velikonocích, tedy 14. dubna.

Ohodnoť článek

Foto Facebook Pavel Vyhnánek

Štítky zelenina, trh, obchod, Praha, Pražská tržnice, Velikonoce, Hale

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zeleninový trh v Pražské tržnici otevírá výdejní okénka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.