Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Generali koupila od PSN Kotvu. Chce jí navrátit prestiž

Společnost Generali Real Estate koupila od PSN obchodní dům Kotva v centru Prahy. Generali to sdělila ve své zprávě. Cenu ani jedna strana neuvedla. Měla by se pohybovat kolem čtyř miliard korun. Sedmipodlažní budovu s celkovou plochou 28 tisíc metrů čtverečních čeká rekonstrukce.

Cílem je navrácení prestiže

Development a celkovou rekonstrukci objektu převezme developerská společnost Sekyra Group. „Cílem spolupráce se Sekyra Group je provést rozsáhlou rekonstrukci Kotvy tak, aby jí byla navrácena prestiž a status špičkové nákupní destinace v historickém centru Prahy," uvedla Generali.

Obchodní dům Kotva byl otevřen v roce 1975 jako příklad luxusního československého obchodního domu. V době uvedení do provozu byla Kotva pátý největší obchodní dům v Evropě s prodejní plochou 22 160 metrů čtverečních, který dokázal díky 2 tisícům zaměstnanců obsloužit až 75 tisíc zákazníků denně. Obchodní dům patří mezi takzvanou druhou generaci českých obchodních domů. Stavba na půdorysu propojených šestihranů vznikala podle návrhu Věry Machoninové a Vladimíra Machonina a bývá považována za jednu z nejvýznamnějších českých staveb první poloviny sedmdesátých let.

Jak šel čas s Kotvou. Pražský obchodní dům otevřel před pětačtyřiceti lety

Pražský obchodní dům Kotva se prvním zákazníkům otevřel 10. února 1975 a davy lidí, zvědavých na nabídku zboží, museli zadržovat vojáci z nedalekých kasáren. Slavnostní okamžik si nedali ujít ani tehdejší mocní, stuhu přestřihl šéf pražské...

Kotva i další obchodní domy po roce 1989 musely čelit nově vznikajícím moderním nákupním centrům. Obchodní dům se dlouhodobě potýkal s nedostatečným zájmem o pronájem obchodních ploch, v některých patrech zůstávaly volné prodejní plochy.

Autoři | Foto od-kotva.cz

Štítky Kotva, Generali, obchod, Praha, Generali Česká pojišťovna, obchodní dům, Sekyra Group, Evropa, Věra Machoninová, Vladimír Machonin, historické centrum Prahy, Kotva (obchodní dům)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Generali koupila od PSN Kotvu. Chce jí navrátit prestiž  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.