Počasí dnes11 °C, zítra13 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Pražská Vysoká škola chemicko-technologická se rozhodla pomoci obcím zasažených povodněmi

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT) poskytla finanční dar ve výši 1 milion korun obcím, které byly zasaženy zářijovými povodněmi. Rozhodnutí o poskytnutí pomoci jednomyslně schválil Akademický senát VŠCHT na svém jednání, které proběhlo 3. října. Ihned po schválení návrhu obdrželo pět různých obcí 200 tisíc korun.

Univerzita uvolnila peníze z vlastních výnosů z doplňkové činnosti. Celková částka byla rozdělena mezi pět obcí, z nichž každá obdržela 200 000 korun. Konkrétně se jedná o obce Písečná, Hanušovice, Karlovice, Široká Niva a Bělá pod Pradědem, které již peníze mají na svých účtech. Darovaná částka by měla podle rektora pomoci obcím zmírnit následky povodní a podpořit obnovu poškozených oblastí. 

Pražská vysoká škola pomáhala už v minulosti

„Soucítíme s každým, koho živelná pohroma zasáhla. Představa, že se jednoho dne vzbudíte, musíte se evakuovat a nakonec třeba přijdete o domov, je hrozná. Snad darovaná částka pomůže některým lidem začít znovu,“ uvedl rektor školy Milan Pospíšil.


Jedna z postižeých obcí, která od VŠCHT obdržela finanční pomoc.

Tento dar není prvním projevem solidarity ze strany VŠCHT. Škola již v minulosti poskytla finanční pomoc obcím zasaženým povodněmi v roce 2013, lidem zasaženým tornádem na Moravě, a také například ukrajinské univerzitě v Mikolajivu. Naposledy finančně podpořila Filosofickou fakultu Univerzity Karlovy po prosincové tragédii.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením VŠCHT

Štítky VŠCHT, pomoc, povodně, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražská Vysoká škola chemicko-technologická se rozhodla pomoci obcím zasažených povodněmi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.