Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Nezaměstnanost v Praze v srpnu stagnovala na 2,9 procenta

Míra nezaměstnanosti v Praze v srpnu stagnovala na červencových 2,9 procenta. Místo si prostřednictvím úřadů práce hledalo 29 186 lidí, o 366 více než v červenci. Nabízených pracovních pozic v Praze přibylo o 1019 na 79 622. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnil Úřad práce ČR. Nezaměstnanost v celém Česku meziměsíčně stagnovala na 3,8 procenta.

Z evidence úřady práce vyřadily 3437 uchazečů, o 121 více než v červenci. Na pracovní úřad se přišlo zaregistrovat 3803 lidí, o 674 méně než v předchozím měsíci. Loni v srpnu byla v kraji nezaměstnanost větší, a to 3,1 procenta. Bez práce bylo tehdy 28 501 lidí a volných míst bylo 85 142.

Na jedno volné pracovní místo připadalo v Praze v srpnu 0,4 uchazeče o zaměstnání. Celorepublikově na jedno volné pracovní místo připadalo v srpnu 1,1 uchazeče o zaměstnání. Největší přetlak na pracovním trhu byl na Karvinsku s 10,5 uchazeče na jednu pozici. Nejméně nezaměstnaných v poměru k nabídce míst připadlo na Mladoboleslavsku, a to 0,2 uchazeče na jedno místo.

Počet lidí v evidenci pracovních úřadů zahrnuje i nezaměstnané, kteří nemohou okamžitě nastoupit do práce. Jsou to například lidé na rekvalifikačních kurzech, nezaměstnané ženy na mateřské dovolené, vězni nebo nezaměstnaní v pracovní neschopnosti. Takzvaných dosažitelných uchazečů o zaměstnání ve věku od 15 do 64 let, kteří mohli ihned nastoupit do práce, bylo v Praze v srpnu 26.522.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Tran Anh Tuan

Štítky nezaměstnanost, Úřad práce, Praha, statistika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezaměstnanost v Praze v srpnu stagnovala na 2,9 procenta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.