Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Neděle 15. září 2024  |  Svátek má Jolana
Bez reklam

Magistrát vyčlenil 15,5 milionu na podporu lidí bez domova

Magistrát vyhlásil Program podpory aktivit městských částí v oblasti pomoci lidem bez domova na rok 2025. Na tento účel bylo vyčleněno 15,5 milionu korun, které jsou určeny na nízkoprahové služby, zaměstnávání a ubytování osob bez domova.

Program má za cíl podpořit městské části v poskytování systematické pomoci lidem bez domova, zejména prostřednictvím spolupráce s hlavním městem na sociální politice a prevenci bezdomovectví. „Spolupráce hlavního města a městských částí v pomoci lidem bez domova je klíčová,“ uvedla Alexandra Udženija (ODS), náměstkyně primátora pro sociální věci. „Starostové mají největší přehled o tom, co zrovna v tuto chvíli potřebují podpořit a jak s lidmi bez domova pracovat,“ dodala náměstkyně. Vyzdvihla také konkrétní projekty, jako například v Praze 9, které efektivně řeší problematiku bezdomovectví.

Peníze půjdou na materiální pomoc i bydlení

Program se zaměřuje na dvě hlavní oblasti: první opatření podporuje nízkoprahové služby poskytující materiální pomoc a posilování kontaktů s lidmi bez přístřeší. Jde napříkla i o projekty, které lidém bez domova poskytují jídlo. Druhé opatření se soustředí na pomoc s pracovním uplatněním a ubytováním, včetně zajištění krátkodobých brigád, dlouhodobého zaměstnávání a financování důstojného bydlení. Peníze tak mohou být použity třeba i na odměny pro pracovníky poskytující poradenství, na pořízení pracovních pomůcek, nebo přímo na mzdy lidem bez domova.

Podrobné informace o programu a podmínky pro podávání žádostí budou k dispozici na stránkách praha.eu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto J. Štreit, Armáda Spásy

Štítky bezdomovectví, sociální, podpora, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Melánie Hiralová

Nemělo by se u bezdomovců zapomínat na jejich čtyřnohé kamarády. Je to většinou jediná bytost, kterou mají a nechtějí se od ní odloučit ani za cenu střechy nad hlavou. V ubytovacím prostoru pro tyto lidi by měly být vždy i nějaké klecové boxy, kam na noc mohou svého kamaráda umístit a mají ho ve své blízkosti. Na ulici samotného ho určitě nenechají, to tam raději zůstanou s ním.

Středa, 4. září 2024, 09:49Odpovědět

Jiří Schonbrun

Dovolte abych se zasmál, 15,5 mil. schramstnou opět nějaké pofiderní neziskovky a bezdomovci utřou hubu.Velice pikantní na tom je že toto proklamuje kamarádka a bývalá kolegyně válečné štváčky Černochové.Kdyby se necpaly miliardy Ukrajincům tak pomalu každý bezdomovec má svoji gazonku.Inu volby se blíží tak proč si neudělat PR že!

Úterý, 3. září 2024, 12:31Odpovědět

Magistrát vyčlenil 15,5 milionu na podporu lidí bez domova  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.