Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Jednička bude dotovat odstranění graffiti

Městská část Praha 1 spouští nový dotační program zaměřený na odstranění nelegálních graffiti. Tento program je určen pro společenství vlastníků jednotek a bytová družstva s cílem zlepšit estetiku městské části, předcházet kriminalitě a v neposlední řadě také zvýšit pocit bezpečí mezi obyvateli.

Dotace pokryjí náklady na odstranění graffiti, samolepek a tagů z fasád budov, které jsou viditelné z veřejných komunikací. Zájemci mohou objednat služby dodavatelů dle svého výběru. Maximální dotace činí 640 korun za m² očištěné plochy a jeden žadatel může získat až 20 000 korun ročně.

Město uvolnilo na dotaci 1 milion korun

Žádosti lze podávat do 15. listopadu. Zájemci musí předložit vyplněnou smlouvu o dotaci, fotografii poškozené fasády před a po očištění a fakturu od dodavatele.

„Tento program je významným krokem k udržení čistoty a estetického vzhledu ulic památkové rezervace,“ uvedla místostarostka Kateřina Klasnová„Nelegální graffiti nejenže poškozuje majetek, ale také snižuje kvalitu života obyvatel a návštěvníků Prahy 1. Díky tomuto programu budou moci majitelé nemovitostí snadněji a efektivněji bojovat proti vandalismu,“ dodala.

Pro rok 2024 je na program vyhrazen 1 milion korun. Vyhodnocení programu proběhne v lednu 2025. Potřebné dokumenty lze nelézt na webu městské části zde.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Praha 10

Štítky graffiti, dotace, vandalismus, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jednička bude dotovat odstranění graffiti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.