Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Policie po plánovaném útoku v Bratislavě posílí bezpečnost na Prague Pride

Pražská policie reagovala na plánovaný teroristický útok na slovenský Duhový pride a pro festival Prague Pride posílila bezpečnostní opatření. Na akci dohlédne víc policistů i kriminalistů, hlídky s dlouhými zbraněmi, členové odboru extrémismu a terorismu i antikonfliktní tým.

Festival Prague Pride se koná od pondělí 5. srpna až do neděle 11. srpna. „Vzhledem k informacím, které přinesla Slovenská národní kriminální agentura o plánovaném teroristickém útoku na akci, jenž se konala na Slovensku před několika dny, přistoupila pražská policie k posílení parametrů tohoto bezpečnostního opatření. Na opatření bude dohlížet více policistů i kriminalistů než obvykle,“ uvedl na webu policejní mluvčí Jan Daněk

Zapojeni jsou členové antikonfliktního týmu, prvosledové hlídky s dlouhými zbraněmi s balistickou ochranou, kriminalisté z odboru extrémismu a terorismu i z dalších odděleních obecné kriminality. K tomu i specialisté na ochranu měkkých cílů. Připraven bude i vrtulník a zásahová jednotka. 

Duha bude. Magistrát při příležitosti festivalu Prague Pride vyvěsí vlajky

Pražský magistrát vyvěsí od 5. do 12. srpna na budovách Nové radnice na Mariánském náměstí a Škodova paláce v Jungmannově ulici duhové vlajky při příležitosti festivalu o životě leseb, gayů, bisexuálů či translidí a queer lidí (LGBT+) Prague Pride....

Jednou z největších akcí festivalu je pochod centrem města, kterého v sobotu 10. srpna se podle očekávání zúčastní několik desítek tisíc lidí. V poledne vyjdou z Václavského náměstí přes ulici Na Příkopech, Havířskou, Ovocný trh, Celetnou, Staroměstské náměstí, Pařížskou a Čechův most do Letenských sadů.

„Při přípravě opatření probíhá komunikace i s Národní centrálou proti terorismu, extremismu a kybernetické kriminalitě, která je v kontaktu ze zahraničími partnery. V tuto chvíli nemáme informace, že by hrozilo jakékoliv konkrétní riziko,“ sdělil Daněk.

Policisté plánují koordinační porady se zástupci magistrátu, dopravního podniku, zdravotnických záchranářů, městské policie a dalších. 

„Závěrem nutno zmínit, že v sobotu 10. srpna se v Praze odehrají tři prvoligová fotbalová utkání, kdy některá mohou být spojena s pochodem fans na stadiony. Na všechna tato utkání budeme také dohlížet a zajišťovat veřejný pořádek i dopravní situaci v Praze,“ dodal Daněk.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se souhlasem Prague Pride

Štítky policie, Prague Pride, bezpečnost, Slovensko, útok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aneta Jirásková

Na tohle je policie škoda. A ti duhoví šílenci něco prospěšného neumí? Jen působit problémy na veřejnosti?

Neděle, 4. srpna 2024, 10:08Odpovědět

Karel Klečka

Chystá se pochod centrem města, kterého v sobotu 10. srpna se podle očekávání zúčastní několik desítek tisíc lidí. V poledne vyjdou z Václavského náměstí přes ulici Na Příkopech, Havířskou, Ovocný trh, Celetnou, Staroměstské náměstí, Pařížskou a Čechův most do Letenských sadů.
Praha potřebuje dárce krve a kostní dřeně, chybí jich tisíce. Proč by nemohli dát krev jako projev solidarity se skutečně postiženými?

Sobota, 3. srpna 2024, 10:14Odpovědět

Policie po plánovaném útoku v Bratislavě posílí bezpečnost na Prague Pride  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.