Počasí dnes31 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Praha hledá nového šéfa strážníků, připravuje podmínky výběrového řízení

Pražský magistrát připravuje podmínky výběrového řízení na obsazení uvolněné pozice ředitele městské policie. Nachystány budou v následujících týdnech. Místo ředitele je volné od konce letošního května, kdy v pozici skončil dlouholetý ředitel Eduard Šuster. Městskou policii zřizuje hlavní město. V současné době je pověřen jejím řízením náměstek ředitele Ludvík Klema.

„V tuto chvíli se tvoří parametry pro výběrové řízení na ředitele městské policie. Ty budou vyhlášeny v brzké době," řekl primátor Bohuslav Svoboda (ODS). Kdy konkrétně město výběrové řízení vypíše, není zatím jasné.

Šuster skončil v čele městské policie letos v květnu, kdy přijal pozici vrchního ředitele sekce ekonomiky a provozu ministerstva vnitra. Strážníky vedl od konce roku 2012. Předtím působil od roku 1994 u policie v různých funkcích. Před nástupem do čela MPP vedl pohotovostní motorizovanou jednotku.

Zřizovatelem městské policie je hlavní město Praha a jejím vrchním velitelem je primátor. Městská policie zaměstnává přes 2000 zaměstnanců a její rozpočet se pohybuje kolem dvou miliard korun ročně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie hlavního města Prahy

Štítky Městská policie, magistrát, vedení, výběrové řízení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha hledá nového šéfa strážníků, připravuje podmínky výběrového řízení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.