Počasí dnes32 °C, zítra32 °C
Čtvrtek 15. srpna 2024  |  Svátek má Hana
Bez reklam

Hrob Karla Gotta navštívily desítky lidí, připomínají si nedožité 85. narozeniny zpěváka

Lidé si připomínají dnešní nedožité 85. narozeniny zpěváka Karla Gotta. Hrob na pražských Malvazinkách od rána navštívily desítky fanoušků. Na místo posledního odpočinku příznivci pokládali květiny, zapalovali svíčky, někteří se u hrobu fotili. Gott zemřel 1. října 2019, léčil se s akutní leukemií.

„Dneska jsme sem přišli vzpomenout na Karla Gotta a sešli jsme se tu i jako klub Karla Gotta, který máme založený už 50 let. Lidem hrozně pomáhal, jak zpěvem, tak tím, jak se choval k fanouškům," řekla jedna z fanynek, která přišla na hřbitov kolem poledne. I ona na hrob položila květiny a zapálila svíčku.

Karel Gott zemřel 1. října 2019. Legendě české populární hudby, která ovlivnila několik generací posluchačů, bylo 80 let. Fanoušci se mohli s oblíbeným zpěvákem rozloučit 11. října 2019 v paláci Žofín, kam přišlo zhruba 49 tisíc lidí. O den později se konala zádušní mše ve svatovítské katedrále, kam dorazili příbuzní, přátelé, spolupracovníci, politici, zpěváci, herci, sportovci a další pozvaní hosté. Tento den byl i dnem státního smutku.

Někteří fanoušci projevili na místě emoce a plakali. „Přišla jsem, protože mám Gotta ráda a hlavně kvůli babičce, aby tady nebyla sama," sdělila jedna z příchozích, která přišla se svými prarodiči položit květiny. Další příznivci uvedli, že se po uctění památky chystají zavzpomínat na Karla Gotta v kavárně Čas, kam zpěvák dříve chodil. „Byl to hrozně výjimečný člověk," uvedl další z fanoušků.

Odkaz Gotta letos připomene i velký vzpomínkový koncert, a sice 5. listopadu v pražské O2 areně. Na akci s názvem Karel Gott – jeho písně žijí dál! zazpívají Lucie Bílá, Michal David nebo Richard Krajčo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto wikimedia commons

Štítky vzpomínky, pop, hudba, pietní, Gott

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hrob Karla Gotta navštívily desítky lidí, připomínají si nedožité 85. narozeniny zpěváka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.