Počasí dnes25 °C, zítra27 °C
Pondělí 24. června 2024  |  Svátek má Jan
Bez reklam

Končí ředitel pražských strážníků Šuster, odchází na ministerstvo vnitra

Dosavadní ředitel pražské městské policie Eduard Šuster na konci května skončí ve funkci. Novinářům to po dnešním jednání městské rady řekli Šuster a primátor Bohuslav Svoboda, který má městskou policii v gesci. Řízením strážníků bude podle primátora pověřen Šusterův náměstek Ludvík Klema a na místo ředitele vypíše město výběrové řízení. Šuster, který městskou policii vedl od konce roku 2012, nastoupí na pozici vrchního ředitele sekce ekonomiky a provozu ministerstva vnitra.

Šuster, který městskou policii vedl od konce roku 2012, nastoupí na pozici vrchního ředitele sekce ekonomiky a provozu ministerstva vnitra.

Vypíšeme klasické otevřené výběrové řízení a budeme se snažit, abychom ho vyřešili v době co nejkratší, ale délka té doby nesmí rozhodovat o tom, že budeme hledat skutečně kvalitního nástupce," řekl Svoboda (ODS).  Končícímu řediteli poděkoval za práci, kterou za více než dekádu ve funkci pro město vykonal.

Zřizovatelem městské policie je hlavní město Praha a jejím vrchním velitelem je primátor. Městská policie zaměstnává přes 2000 zaměstnanců a její rozpočet se pohybuje kolem dvou miliard korun ročně.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie hlavního města

Štítky městská policie, ředitel, Šuster, ministerstvo vnitra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Končí ředitel pražských strážníků Šuster, odchází na ministerstvo vnitra  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.