Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Revoluční vyroste levitující bytový dům s pasáží

Bytový dům na rohu Revoluční a Lannovy zná svou podobu. Do soutěže se přihlásilo přes 80 architektonických studií. Nezávislá porota nakonec vybrala návrh česko-francouzského tandemu Peer collective a Studio Muoto. Na nároží tak vyroste levitující dům s pasáží. Město s autory dále jedná o realizaci návrhu.

O dostavbě nároží se vedla diskuze už v poválečném období. Město chtělo na místě kromě bytové domu také budovu, která dokáže v lokalitě oživit společenský a kulturní život. „Levitující dům zaujal celou porotu originalitou a velkorysou pasáží s širokými možnostmi společenského dění, které v místě tolik chybí,“ okomentoval výběr poroty její předseda Winy Maas, mezinárodně uznávaný holandský architekt a hostující profesor Fakulty architektury ČVUT. V porotě kromě architektů zasedli i zástupci hlavního města a městské části Praha 1. 

Vítězný návrh nepočítá se zastavěním celé plochy pozemku, vzniká zde prostor na využití zbytku pozemku pro veřejnost. Město bude nyní s investory i vítěznými ateliéry jednat o tom, že by se část budovy mohla využívat jako kulturní nebo vzdělávací centrum. „Nyní jsme na začátku a je ještě velmi brzy cokoli předvídat. Představujeme návrh, který je v souladu s urbanistickým plánem města, nabídne společenské i kulturní příležitosti a bude vítaným místem jak místních obyvatel, tak turistů. Naším záměrem je najít s městem společnou cestu k jeho realizaci,“ doplnil Libor Winkler, řídící partner investiční skupiny RSJ.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto RSJ Investments

Štítky bytový dům, revoluční, architektura, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Revoluční vyroste levitující bytový dům s pasáží  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.