Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Den Vltavy spustil lodní sezónu v Praze

Na neděli 17. března připravili členové Vševltavského spolku pro Pražany řadu vodních atrakcí. V rámci Dne Vltavy se mohou návštěvníci zdarma svézt na palubě několika unikátních lodí. Zdarma se také mohou podívat například do Muzea Karlova mostu.

Tradiční pražská akce pro rodiny s dětmi, Den Vltavy, se uskutečňuje již po sedmé. Vševltavský spolek, který sdružuje více než padesát subjektů spjatých s břehy Vltavy a uživateli vodních ploch, připravil celou řadu aktivit, které se budou odehrávat na vodě i v její blízkosti. Zájemci si tak můžou vyzkoušet zdarma plavbu na výletních lodích Classic River, Czech Boat, Taurus, Bachsaibling, Explorer, Alka nebo Salonní rychlolodi Nepomuk, návštěvníky čeká pestrý program na pobočce Státní plavební správy, výstava Povodí Vltavy ke stému výročí kolaudace Smíchovské komory (Zdímadla Žofín). K dispozici budou i převozní lodě, pramice půjčovny Slovanka a šlapadla Klubu Lávka, na dřevěných vorech Voroplavby bude možné podívat se do vodního kanálu Čertovka.

„Vševltavský spolek má za cíl zejména dvě věci – ochranu profesních zájmů členů spolku a současně se my všichni chceme aktivně podílet na ochraně a rozvoji života v oblasti Vltavy a Berounky. I proto pořádáme kromě Dne Vltavy i další kulturní akce, které mají za úkol jediné – vrátit Vltavu místním,“ uvedl v tiskové zprávě k akci předseda spolku, Zdeněk Bergman, převozník pražský.

Více informací najdou návštěvnici na webu akce. Nedělní program potrvá od 9:00 do 16:00 v Holešovickím přístavu a na dalších místech v Praze.-

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Lucie Horníková, Vševltavský spolek

Štítky Praha, řeky, Vltava, akce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Den Vltavy spustil lodní sezónu v Praze  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.