Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Praha 6 otestuje v létě běžný provoz mateřské školy

V Mateřské škole Antonína Čermáka bude během léta probíhat pilotní projekt, který vyzkouší běžný provoz mateřské školy během letních prázdnin. Školku budou moci navštěvovat všechny děti z Prahy 6. Městská část si tím slibuje hlavně podporů rodičů, kteří v letním období nemají dostatek dovolené, finančních prostředků nebo hlídání pro své potomky.

Projekt bude probíhat během letních prázdnin - tedy od 1. července do 23. srpna. Přijímány budou všechny děti, které v letošním roce navštěvují mateřské školy zřizované městskou částí. Přihlašování bude probíhat přes registrační systém Mateřské školy Antonína Čermáka.

Rozhodující pro pokračování bude reálný počet dětí

Projekt bude v letošním roce probíhat poprvé, po létě se tedy bude vyhodnocovat jeho úspěšnost - zejména zájem veřejnosti. „Tady bych ráda vyzvala všechny rodiče, kteří se pro přihlášení dítěte rozhodnou, aby jejich děti v létě skutečně nastoupily. Pokud bude velká část dětí, které budou přihlášené, ale do školky nenastoupí, budeme opakování projektu v dalším roce velmi zvažovat,“ řekla k projektu místostarostka městské části Praha 6 Mariana Čapková (PRAHA SOBĚ).

Zatím se předpokládá, že každý týden budou otevřena dvě oddělení, která budou mít na starosti pedagogičtí i nepedagogičtí pracovníci z MŠ Antonína Čermáka, ale i učitelé a učitelky z dalších mateřských škol na Praze 6. Městská část odhaduje, že finanční náročnost projektu se bude pohybovat kolem 650 tisíc korun, z toho 70 procent by měla hradit městská část.

700 korun na měsíc a stravné 250 korun na týden

Cena za pobyt bude odpovídat běžnému měsíčnímu poplatku na MŠ Antonína Čermáka, tedy 700 korun na měsíc, bez ohledu na to, kolik týdnů v daném měsíci bude dítě školku navštěvovat. K tomuto poplatku se pak připočte ještě 250 korun na týden na stravu. Stravné bude třeba uhradit do 12. června. Rodiče budou své děti moci registrovat na období od pondělí do pátku a to po dobu minimálně 3 týdnů. Škola předem avizuje, že se bude snažit přijmout všechny registrované děti, zároveň ale dodává, že kapacita školky je 48 dětí na jeden týden. Registrace bude spuštěna 13. května a uzavře se 5. června. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky mateřské školy, Praha 6, provoz, letní prázdniny, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 6 otestuje v létě běžný provoz mateřské školy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.