Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

VIDEO: Den švihlé chůze. Pražským centrem dnes prošel průvod fanoušků Monty Python

Pochod švihlou chůzí se do Prahy vrátil po deseti letech. Na náměstí Republiky se sešlo téměř tisíc fanoušků Monty Python, aby napodobili chůzi ze slavného skeče ze sedmdesátých let. Ve "švihlém" průvodu pochodovali lidé od Palladia na Václavské náměstí.

Lidé ve švihlém průvodu vyrazili od Palladia téměř přesně ve dvě hodiny odpoledne. V čele průvodu pochodovali lidé s nejrůznějšími kostýmy a převleky ve stylu Monty Python. Cílem akce bylo hlavně pobavit sebe a okolí. To se do velké míry povedlo, po celou dobu průvodu byla cítit veselá atmosféra, kterou si užívali jak účastníci pochodu, tak přihlížející. Právě přihlížející byli v mnoha případech vtaženi do průvodu. 

Překvapivě hodně účastníků

Tradiční průvod švihlou chůzí se v Praze naposledy konal v roce 2013, letos se tak do našeho hlavního města vrátil po více než 10 letech. Podle mnoha účastníků letošního pochodu zkrátka nebyla přílišná vůle k organizaci takové akce. „V Brně je to pravidelně, to jo, asi se tam lidi neberou tak vážně“ dodal jeden z účastníků. Odhadem pochodovalo od Palladia na Václavské náměstí téměř tisíc lidí „Vůbec jsme nečekali tolik účastníků, ale je to super, takhle si ze sebe udělat srandu,“ říkají jedni z nejvýraznějších účastníků akce. 

Datum tohoto recesistního pochodu není náhodné, v seriálu je totiž přímo zmínka o Mezinárodním dni švihlé chůze, které připadá právě na 7. ledna. Účastníci mohli buď přímo napodobovat "silly walk" ze seriálu, nebo si mohli vymyslet vlastní styl švihlé chůze. V průvodu bylo tak k vidění nespočet různých způsobů chůze a kreativita účasntíkům nechyběla. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky pochod, švihlá chůze, Monty Python, Praha

VIDEO: Den švihlé chůze. Pražským centrem dnes prošel průvod fanoušků Monty Python  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.