Počasí dnes24 °C, zítra26 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Podepsáno. Slavia je zpátky v českých rukou, novým majitelem je miliardář Pavel Tykač

Novým majitelem fotbalové Slavie Praha se stal miliardář Pavel Tykač. Jeden z nejbohatších Čechů podepsal smlouvu o koupi prvoligového klubu s čínskou skupinou CITIC Group, která vlastnila vršovický celek pět let. Tykač o tom informovala v tiskové zprávě a Slavia na svých internetových stránkách. Celá transakce bude formálně dokončena na začátku příštího roku poté, co ji schválí regulatorní orgány v obou zemích.

Cena za prodej Slavie není známa, podle odhadů médií činí zhruba dvě miliardy korun. Součástí transakce je i stadion Fortuna Arena v Edenu. Tykač převezme 99,98 procenta klubových akcií, které dosud držela firma CITIC. Před ní klub patřil od roku 2015 jiné čínské společnosti CEFC.

Jednadvacetinásobného ligového mistra dál povede současný předseda představenstva klubu Jaroslav Tvrdík, Tykač bude šéfovat dozorčí radu. „Společně se mnou v ní budou můj syn Michal a můj hlavní analytik Jan Bejbl," řekl Tykač serveru Seznam Zprávy.

Devětapadesátiletý Tykač je podle říjnového vydání magazínu Forbes čtvrtým nejbohatším Čechem s majetkem 183,3 miliardy korun. „Patřím mezi věrné slávistické fanoušky, stejně jako mezi ně patřil už můj táta i děda. Moci se podílet na dalším rozvoji Slavie je pro mě velkou ctí. Doufám, že v mé práci budou jednou pokračovat i moje děti," uvedl v tiskové zprávě Tykač.

„Slavia je pro mě symbolem odvahy, píle a vytrvalosti, což jsou vlastnosti, na které sázím. I proto jde spíš o závazek než o investici," dodal majitel energetické a uhelné společnosti Sev.en Energy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky Sport, fotbal, energie, první, Slavia, majitel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podepsáno. Slavia je zpátky v českých rukou, novým majitelem je miliardář Pavel Tykač  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.