Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Strážníci zachránili život muži bez domova, který byl tak promrzlý, že nemohl stát na nohou

Psovodi pražských strážníků kontrolovali v sobotu 25. listopadu ráno opuštěnou oblast na území Prahy 7. Za zdí polorozpadlého domu si všimli muže spícího na molitanové matraci, který byl přikrytý jen bundou. Strážníci ho oslovili, zeptali se ho, zda je v pořádku. Muž jim odpověděl, že je mu strašná zima a nemůže se sám postavit na nohy, které měl prochladlé.

Strážníci přivolali pražské záchranáře. „V místě, kde se moc lidí nepohybuje, by 58letý muž neměl moc velkou šanci na přežití. Test na alkohol byl negativní. Záchranáři si pak promrzlého muže převzali do své péče,“ popsala na facebooku pražských strážníků jejich mluvčí Irena Seifertová.

Městská policie informuje o tom, že začátkem prosince se v Praze spustí zimní opatření, která mají pomoci lidem bez domova přežít zimu. „Zimní opatření realizuje Centrum sociálních služeb Praha s dalšími neziskovými organizacemi. Pravidelně se do nich zapojují také strážníci, kteří kontrolují místa, kde se lidé bez domova schází,“ vysvětlila mluvčí.

Pomoci lidem bez domova však může každý. „Jen oslovení nebo probuzení může zachránit lidský život. Pokud v mrazivém počasí uvidíte ležet, spát nebo jen netečně sedět člověka na ulici, a nemusí být nutně bez domova, je dobré ho oslovit, zda je v pořádku a vnímá. Pokud není v dobrém zdravotním stavu, kontaktujte okamžitě záchrannou službu na lince 155 nebo se obraťte na tísňovou linku městské policie 156, a to i v případě jakéhokoli jiného podezření,“ radí mluvčí strážníků.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky muž bez domova, bezdomovec, zima, strážníci, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci zachránili život muži bez domova, který byl tak promrzlý, že nemohl stát na nohou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.