Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Česko dnes vybírá potraviny pro potřebné, probíhá podzimní kolo potravinové sbírky

Po celém Česku se tuto sobotu 11. listopadu koná již tradiční podzimní kolo potravinové sbírky. Od 8 do 18 hodin mohou lidé ve vybraných obchodech přispět do připravených nákupních košů. Potřeba jsou zejména trvanlivé potraviny, dětská výživa a základní hygienické potřeby.

Sbírka je určena pro lidi, kteří se dostali do finanční tísně jako jsou například opuštění senioři, lidé bez domova nebo třeba rodiče, kteří sami vychovávají děti. Potravinové banky úzce spolupracují s neziskovými organizacemi, které potraviny podle potřeby rozdělí.

Které potraviny za pokladnou odevzdat?

Mezi trvanlivé potraviny o které je největší nouze jsou konzervy, luštěniny, instantní polévky, těstoviny, trvanlivé mléko a dětská výživa. Důležitou složkou sbírky je vedle potravin i hygiena. Vhodné k darování jsou dámské hygienické potřeby, ale i základní drogerie pro děti a dospělé.

Do sbírky je letos zapojena celá řada řetězců: Albert, Billa, COOP, dm drogerie markt, Globus, IKEA, Kaufland, Lidl, MAKRO, PENNY, ROSSMANN, Teta drogerie, Tesco. Připojit se ke sbírce lze i online a to před online obchody Košík.cz, Rohlík.cz, iTesco a Billa e-shop. V obchodě budou v sobotu od rána připraveni dobrovolníci v zelených zástěrách, kterým bude možné vhodné potraviny a potřeby odevzdat.

Potraviny putují dětem i seniorům

Pražská potravinová banka nejvíce spolupracuje s neziskovými organizacemi jako je Klokánek, spolek Magdaléna, Domovy na půl cesty nebo třeba s dětskými domovy a azylovými domy. Navíc provozuje i projekt Neplýtváme, vaříme, který používá nerozdané potraviny s krátkým datem spotřeby a než aby se zkazily, tak z nich vaří v komunitní kuchyni různé pokrmy. 

Poslední potravinová sbírka proběhla na jaře. Za celé období online sbírky se společně se sbírkou v obchodech, která proběhla v sobotu 22. dubna, vybralo rekordní množství potravin. Kromě 445 tun potraviny odevzdali lidé i 50 tun drogistického zboží. 

Více informací o podzimním kole potravinové sbírky najdete zde

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Sbírka potravin

Štítky potraviny, sbírka, charita, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česko dnes vybírá potraviny pro potřebné, probíhá podzimní kolo potravinové sbírky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.