Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Žádná provozovna hazardních her v Praze 10? Boj pokračuje

Vedení Prahy 10 nechce na území své městské části žádný podnik pro provozování hazardních her. Vedení městské části to napsalo magistrátu ve vyjádření k návrhu obecně závazné vyhlášky. Vedení Prahy 10 trvá na svém prohlášení z června loňského roku, hazard bere za společensky velmi nebezpečný fenomén, uvedl mluvčí městské části Jan Hamrník.

Hazardní hry jsou problematické

„Provozování hazardních her považujeme za velmi problematické, protože v jeho důsledku narůstá množství negativních jevů. Závislost na hazardních hrách vede v mnoha případech ke značným sociálním problémům hráčů, nezřídka i ke kriminalitě. Vítáme proto záměr hlavního města Prahy o nové nastavení vyhlášky a oceňujeme zejména otevřený přístup radní Hany Kordové Marvanové, která usiluje o co největší zapojení městských části do přípravy obecně závazné vyhlášky,“ říká radní pro bezpečnost a sociální a zdravotní oblast Michal Kočí (Piráti).

Patologické hráčství řadí Světová zdravotnická organizace mezi nemoci (tzv. nutkavé a impulzivní poruchy) a na základě dlouhodobých výzkumů se odhaduje, že se v Česku nachází v kategorii problémových hráčů až 350 tisíc lidí, tedy pět procent obyvatel, již hrají v nějaké pravidelné frekvenci.

„Gamblerstvím jsou dotčeny také veřejné zájmy městské části, která má povinnost pečovat o všestranný rozvoj svého území a o potřeby svých občanů. Důsledky patologického hráčství přitom dopadají na celé okolí hráčů, mohou vést k narušení sociálních, pracovních, materiálních a rodinných hodnot a k zadluženosti,“ vypočítává Michal Kočí „V okolí provozoven hazardních her také může docházet ke koncentraci z bezpečnostního hlediska problémových osob,“ doplňuje.

Dlouhodobé úsilí o regulaci hazardu

Praha 10 usiluje o přísnější regulaci hazardu na svém území dlouhodobě. Od roku 2007 došlo k redukci míst, na kterých je možné provozovat hazardní hry, ze 140 na 14.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Liberce

Štítky hazard, gamblerství, zákaz, Praha 10, hazardní hra, Praha, městská část, Hana Kordová Marvanová, Světová zdravotnická organizace, Česká pirátská strana, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žádná provozovna hazardních her v Praze 10? Boj pokračuje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.