Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na psychologickou pomoc ukrajinským dětem lidé vybrali přes 700 tisíc korun

Více než 700 tisíc korun na psychologickou pomoc dětem z Ukrajiny shromáždila od počátku října sbírka konaná pod hlavičkou Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové. Peníze budou použity na psychologickou pomoc ukrajinským dětem v Česku a na podporu ukrajinských dětí, které se vrátily do vlasti z neoprávněného zadržování v Rusku. O výsledku sbírky vyhlášené v souvislosti s úterním parlamentním summitem Krymské platformy v Praze organizátoři informovali v tiskové zprávě.

Do sbírky je stále možné přispět

Veřejná sbírka konaná pod záštitou předsedy ukrajinského Parlamentu Ruslana Stefančuka a ukrajinského prezidentského úřadu vynesla přes 200 tisíc korun. Tuto částku pak Výbor dobré vůle - Nadace Olgy Havlové navýšil o dalšího půl milionu korun.

Výsledek sbírky byl v pondělí slavnostně vyhlášen v Míčovně Pražského hradě za přítomnosti prezidenta Petra Pavla, vysokých ústavních činitelů a představitelů zahraničních delegací, kteří se účastní summitu Krymské platformy. Do sbírky je ale stále možné přispět, například on-line.

Tématem jednání v Praze jsou i únosy ukrajinských dětí

Mezinárodní Krymská platforma vznikla v roce 2021 z iniciativy ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Má za cíl sdružovat a koordinovat veškeré stávající národní a mezinárodní snahy o deokupaci Krymského poloostrova. Účast na pražském summitu potvrdilo více než 50 parlamentních delegací z různých zemí.

Problematika dětí násilně unášených z Ukrajiny a neoprávněně zadržovaných ruskými okupanty daleko od domova je jedním z důležitých témat úterního jednání Krymské platformy v Praze, uvedla předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová (TOP 09), která summit hostí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ivo Spisar

Štítky Ukrajina, sociální, zdraví, migrace, charita, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vaněk

Kdyby fašistická UA od roku 2014 nevraždila ruskojazyčné obyvatele východu své země, nepotřeboval by nyní nikdo žádnou psychologickou pomoc...

Čtvrtek, 26. října 2023, 08:10Odpovědět

Na psychologickou pomoc ukrajinským dětem lidé vybrali přes 700 tisíc korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.