Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

FOTOGALERIE: O víkendu startuje 425. Matějská pouť. Podívejte se, jak probíhají přípravy

Holešovické výstaviště bude od soboty 22. února do 13. dubna hostit 425. ročník slavné Matějské poutě. Návštěvníci se mohou těšit na zhruba 115 atrakcí. Letošními novinkami jsou obří padesátimetrové kolo, ale i návrat farmářských trhů.

Obří kolo a další nové atrakce

Matějská pouť bude zahájena na holešovickém výstavišti v sobotu 22. února a potrvá do 13. dubna. Organizátoři pro návštěvníky připravili i letos novinky. Bude možné vyzkoušet takzvaný přetáčecí extreme s názvem King, Tsunami, Waltzer anebo padesátimetrové obří kolo, které je o patnáct metrů větší než loňské.

Návrat hlásí i atrakce Super Mouse a Goldmine Tower, díky které si návštěvníci vyzkouší volný pád. Chybět nebudou ani atrakce jako Booster, Katapult, Around the World XXL nebo Dům naruby. Kromě 115 nejrůznějších atrakcí organizátoři připravili také tradiční střelnice, občerstvení a hry, při kterých si soutěžící vyzkouší svou zručnost.

Matějská pouť probíhá od 22. února do 13. dubna vždy od pondělí do pátku od 13 do 21 hodin, o víkendech a ve svátky pak od 10 do 22 hodin. Vstupné se platí pouze o víkendech, a to 30 korun, děti do 120 centimetrů mají vstup zdarma. Vstupenky si zájemci mohou koupit přes ticketportal a ke každé vstupence Matějskou pouť obdrží zákazníci slevu 20% na vstup do Muzea ocelových figurín. Vstupy na jednotlivé atrakce jsou zpoplatněny individuálně.

Návrat farmářských trhů

Pro velký úspěch se na Matějskou pouť vrací farmářské trhy. Na nich si budou moci návštěvníci každou sobotu a neděli koupit nejrůznější zboží od sýrů přes svíčky až po náramky a další dárkové předměty.

23. březen bude na holešovickém výstavišti věnován dětem z dětských a azylových domovů a handicapovaným dětem. Jde o tradiční akci, kterou organizátoři Matějské pouti připravují každý rok.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vít Hassan

Štítky Matějská pouť, kolotoče, pouť, Praha, Výstaviště Praha, farmářský trh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: O víkendu startuje 425. Matějská pouť. Podívejte se, jak probíhají přípravy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.