Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Česká pošta nabízí první z rušených poboček k prodeji, je to objekt na Pankráci

Česká pošta začala s prodejem první z rušených poboček. Za vyvolávací cenu 310 milionů Kč v elektronické aukci nabízí objekt pošty v Praze na Pankráci v ulici Na Strži. K tomu za dalších 31 milionů garáže. Zájemci se mohou hlásit do 14. září. Pošta to uvedla na svých stránkách.

V přípravě na prodej je dalších 21 nepotřebných nemovitostí. Pošta také již dříve uvedla, že hodlá v aukci nabídnout i budovu hlavní pošty v Jindřišské ulici v Praze. Ta zatím v seznamu připravovaných prodejů není, stejně jako žádná další pražská pobočka.

Česká pošta kvůli úsporám zrušila v polovině roku 300 z 3200 provozovaných poboček. Část nemovitostí z rušených pošt, které vlastní, chce postupně nabídnout prodeji. Očekává výnos okolo 1,5 miliardy korun.

Podnik za loňský rok vykázal ztrátu přes 1,7 miliardy korun, letos to měly být až čtyři miliardy, což by znamenalo insolvenci podniku. Očekávanou ztrátu se ale podařilo úsporami snížit na zhruba polovinu. Vláda také přijala plán transformace, který do dvou let počítá s rozdělením pošty na část provozující pobočky, základní poštovní služby a služby pro stát, a komerční část doručující balíky a poskytující logistické služby.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Česká pošta

Štítky Česká pošta, prodej, pobočky, Pankrác, aukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká pošta nabízí první z rušených poboček k prodeji, je to objekt na Pankráci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.