Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Relax uprostřed týdne kousek od centra Prahy. Žluté lázně vás přenesou na pláž

PR článek

Areál Žluté lázně v pražském Podolí změní váš pracovní týden v dovolenou. Místo na břehu Vltavy nabízí do konce léta každý den bohaté vyžití všem, kteří se nemohou nebo nechtějí vzdálit z hlavního města. Relaxační areál, který je otevřený od roku 1910 se může chlubit díky své poloze bohatou historií. Zatímco v minulém století sem mířili především zájemci o plavání, Pepi Bican tu hrál nohejbal a za Olgou Schoberovou se tu hnala smečka fotografů, od roku 2005 nabízí Žluté lázně bohaté sportovní, kulturní i gastro zážitky.

V areálu Žlutých lázní jsou vítaní především milovníci sportů. Díky výhodnému Sportpassu si totiž mohou vybrat hned z několika aktivit za velmi dobré ceny. Žluté lázně nabízí oblíbené beachvolejbalové kurty, stolní tenis, pétanque nebo nově také Spikeball, který je ideální jako sport s přáteli. Pro milovníky vody připravili provozovatelé hned dvacet plavidel. K dispozici jsou paddleboardy, megaboard, šlapadla nebo kajaky. „Těm, kteří chtějí u nás sportovat častěji určitě doporučuji právě využití Sportpassu. Za skvělou cenu si mohou vyzkoušet více než dvacet druhů sportů, vždy od pondělí do pátku od 9 do 17 hodin,“ upřesňuje Hana Tietze, mluvčí Žlutých lázní. Během letní sezóny, která potrvá až do konce září čeká na návštěvníky řada akcí. Mimo jiné se může aktuálně kdokoli přihlásit do beachvolejbalového turnaje amatérských dvojic, který se pod názvem Beachvolejbalová párty koná v sobotu 19. srpna.

Stále oblíbenější je také koupání ve Vltavě, přestože ho provozovatelé pro velmi studenou vodu příliš nedoporučují, otužilci si pochvalují čistotu vody. Výhodu mají ale nejmenší návštěvníci, kteří najdou v oploceném dětském koutku čistá brouzdaliště se slanou vodou, která je zaručeně osvěží i v horkých dnech. Samozřejmostí je řada prolézaček a houpačky.

Zajímavostí je také možnost využití party voru, kde je možné přímo na Vltavě uspořádat malou soukromou party s grilováním, nebo využít objednání piknikových košů a užít si romantickou chvilku na břehu řeky.

Živé koncerty a vystoupení přímo na břehu řeky

Na webových stránkách a sociálních sítích najdou zájemci také pestrou nabídku kulturních akcí. Žluté lázně během své sezóny, která trvá až do konce září, hostí řadu koncertů, vystoupení stand-up komiků, party, tanečních lekcí zumby, nebo dokonce lekcí meditace Vipassana. „Krásné prostředí na břehu Vltavy, přitom kousek od centra je ideální pro odpočinek ve všedních dnech,“ říká Hana Tietze. Stálicí je pak letní kino, které nabízí každý týden na malé louce aktuální snímky, které jsou právě v kinech i kultovní filmy, které mají diváci rádi právě pod širým nebem s drinkem v ruce. Promítání začíná vždy po setmění, zhruba v 21 hodin.

Navzdory stavbě dvoreckého mostu si návštěvníci užijí ve Žlutých lázních pohodový den nebo odpoledne po práci. K dispozici je nový parking i čisté zázemí celého areálu. Více informací na zlutelazne.cz.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Relax uprostřed týdne kousek od centra Prahy. Žluté lázně vás přenesou na pláž  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.