Počasí dnes23 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Míra nezaměstnanosti v Praze v červenci mírně vzrostla

Míra nezaměstnanosti v Praze v červenci vzrostla oproti předchozímu měsíci o 0,1 procentního bodu na 3,1 procenta. Vrátila se tak na úroveň z počátku roku. Práci v červenci hledalo 28 176 lidí, o 1012 uchazečů víc než v červnu. Počet volných míst v metropoli vzrostl o 1961 na 83 644 lidí.

Nižší nezaměstnanost než v hlavním městě je v šesti krajích, a to v Jihočeském, Plzeňském, Královéhradeckém, Pardubickém a Zlínském a také v Kraji Vysočina. Vyplývá to z údajů Ministerstva práce a sociálních věcí.

Praha patřila dříve k regionům s dlouhodobě nejnižší nezaměstnaností v České republice. Její pozice se ale zhoršila zejména kvůli pandemii koronaviru, kdy protiepidemická opatření výrazně omezila obchod, služby, kulturu či turistiku. Nejvyšší nezaměstnanost je nyní v Ústeckém kraji, kde je bez práce 5,4 procenta lidí.

Počet takzvaných dosažitelných nezaměstnaných, kteří by mohli okamžitě nastoupit do práce, v metropoli minulý měsíc vzrostl o 1082 na 25 593. Vedle nich jsou v evidenci úřadu práce například lidé v pracovní neschopnosti, v rekvalifikačních kurzech, ženy na mateřské dovolené nebo uchazeči ve vazbě.

Na jedno volné místo připadalo v Praze v červenci i nadále 0,3 uchazeče. Stejná situace je v okresech Praha-východ a Praha-západ.

Nezaměstnanost v Česku po čtyřech měsících poklesu stoupla letos v červenci na 3,5 procenta z červnových 3,4 procenta. Počet lidí bez práce oproti červnu vzrostl o více než 9 tisíc na 258 933.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky zaměstnanost, červenec, Praha, růst

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Míra nezaměstnanosti v Praze v červenci mírně vzrostla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.