Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Socialismus bude dřív, než se zdá, píší komunisté ve valentýnském přání na internetu

Stovky sdílení, komentářů i „lajků“ nasbírala během jediného dne koláž komunistické strany na Praze 10. Strana na své facebookové stránce pojmenované „KSČM Praha 10 pro všechny“ popřála všem zamilovaným k Valentýnu socialismus. Za to sklidila kritiku i výsměch.

„Třešně jsou rudé. jako my dva, socialismus bude dřív, než se zdá,“ je uvedeno ve facebookovém příspěvku. 

Za provokativní claim sklidila strana především posměch. „Samozřejmě mě také Valentýn jako svátek moc neoslovil, ale přát někomu socialismus ke svátku zamilovaných mi přijde hodně kruty. Jste si jisti, že je ten překlad ze severokorejského letáku správně?“ Píše v jednom z komentářů Zbyšek Kalenda.

Ani další komentáře komunisty nešetří. „Jsem poněkud znechucena zneužitím růžové barvy a kočiček jako motivu! proč tam nemáte třeba straku? Nebo hovado? Nebo třeba rudou svini?“ Na tento komentář správce stránky reaguje takto: „Protože už by to nebylo vůbec romantické.“

Jen během necelých deseti hodin příspěvek získal 666 lajků, 471 komentářů a také 457 sdílení.

A jak svátek, který dnes zamilovaní slaví, vznikl? Svatý Valentin z Terni byl podle legendy 14. února 269 sťat za to, že tajně oddával milence. Manželství bylo v té době zrušeno, protože císař Marcus Aurelius Claudius nepovažoval ženaté muže za dobré válečníky. Valentýn i přes zákaz tajně oddával a mužům radil, aby neopouštěli své ženy a neodcházeli do válek. Císař ho proto nechal popravit.

V křesťanské tradici je Valentýn chápán jako patron mládeže a šťastného sňatku. Světcova relikvie, kost z lopatky, je uchovávána na pražském Vyšehradě.

Ohodnoť článek

Foto facebook.com

Štítky Praha, Praha 10, Valentýn, KSČM, Den svatého Valentýna, komunismus, svátek, Internet, Claudius II.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Socialismus bude dřív, než se zdá, píší komunisté ve valentýnském přání na internetu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.