Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

V Praze přibylo devět sběrných dvorů, mají eliminovat černé skládky

Od začátku července má Praha o devět sběrných dvorů. Celkem jich tak je ve městě už dvacet. Dojít má i k rozšíření počtu reuse pointů. Provoz míst zajišťuje společnost Pražské služby, služba odkladu komunálního odpadu je ve všech místech bezplatná.

Nové sběrné dvory čekají na Pražany v Uhříněvsi, Modřanech, Vysočanech, Běchovicích, Bubenči, Dolních Měcholupech a Záběhlicích. Hned dva nové dvory jsou v Praze 5, a to v Jinonicích a v Košířích.

„Dosud bylo v Praze provozováno 19 sběrných dvorů, deset z nich soukromými firmami. Tímto rozhodnutím rady se počet sběrných dvorů rozšíří o další a spolu s otevřeným výběrovým řízením, které nyní procesuje odbor ochrany prostředí, se zatím konečný počet sběrných dvorů v Praze zvýší na 20,“ vysvětlila v tiskové zprávě náměstkyně primátora pro životní prostředí Jana Komrsková (Piráti), která s návrhem přišla.

Sběrné dvory mají eliminovat černé skládky

„Sběrné dvory jsou pro zpracování komunálního odpadu stěžejní, kromě jiného jsou nástrojem pro eliminaci výskytu černých skládek. Již v dubnu jsme jejich služby rozšířili také o zpětný odběr pneumatik,“ doplnila.

Kromě sběrných dvorů rozšiřuje Praha i reuse pointy, kam mohou lidé odložit věci, které už nevyužijí, ale ostatním mohou ještě posloužit. V Praze jich bude celkem sedm. „Nejlepší odpad je ten, který vůbec nevznikne. Díky Reuse pointům dochází k odklonu funkčních věcí zcela mimo odpadový systém. Nyní bude takových míst nově o dvě více, tedy celkových sedm,“ uvedla Komrsková.  

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Praho.nevyhazujto.cz

Štítky Praha, sběrný dvůr, černá skládka, Pražské služby, recyklace, ekologie, odpad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mirek Sekera

Jasne, nikde pak nic nevemou .

Neděle, 9. července 2023, 20:58Odpovědět

V Praze přibylo devět sběrných dvorů, mají eliminovat černé skládky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.