Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Mladík vyhledával přes TikTok chlapce. Policie ho obvinila z únosu a znásilnění

Policisté obvinili teprve dvacetiletého mladíka, který teď může až na osm let skončit ve vězení za únos dítěte, pohlavní zneužití a další závažné trestné činy. Podle kriminalistů má mladík na svědomí desítky případů, ve kterých figurují nezletilí chlapci ve věku od 10 do 13 let. Obviněný mladík byl za podobnou činnost dřív odsouzen a aktuálně je ve vyšetřovací vazbě.

Dvacetiletý mladíky podle policie využíval sociální sít TikTok k navázání kontaktů s chlapci, o kterých věděl, že jsou nezletilí. „Společné konverzace přes sociální sítě a časté telefonáty s chlapci vyústili i v osobní setkání. Kontakty s nimi často navazoval skrze zálibu k vlakům a díky tomuto společnému koníčku si s nimi domluvil schůzku na vlakovém nádraží, odkud spolu cestovali na různá místa republiky,“ popsala taktiku mladíka policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Několik osobních setkání s pěti chlapci skončilo podle policie pohlavním stykem. „Chlapcům, se kterými byl dlouhodobě v kontaktu, zakazoval přátelství s děvčaty a požadoval i zablokování veškerých přátel na sociálních sítích. Po všech také požadoval zaslání jejich intimních fotografiích a později vyhrožoval zveřejněním,“ uvedla mluvčí.

Kriminalisté odhalili celkem jedenáct případů, ve kterých zíněný mladík figuruje v roli iniciátora styků s nezletilými chlapci. Poškození chlapci nejdou pouze z Prahy nebo Středočeského, ale i z Plzeňského, Královehradeckého, Jihočeského, Ústeckého a Jihomoravského kraje.

Kriminalisté vyslechli všechny poškozené chlapce a zajistili jejich komunikaci s obviněným, pak s mladíkem zahájili trestní stíhání. Toho obvinili z několika závažných trestných činů, konkrétně z pohlavního zneužití, zneužití dítěte k výrobě pornografie, vydírání, navazování nedovolených kontaktů s dítětem, ohrožování výchovy dítěte, nebezpečného vyhrožování a únosu dítěte a osoby stižené duševní poruchou.

„Za vyjmenované skutky hrozí muži až osmiletý trest odnětí svobody. S ohledem na závažnost celé věci skončil obviněný ve vyšetřovací vazbě. Již v minulosti byl za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky únos, znásilnění, obvinění, děti, TikTok, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomas Vodicka

Odpornej homosexuální pedofil. Vykastrovat bez narkozy!!!

Čtvrtek, 29. června 2023, 09:42Odpovědět

Mladík vyhledával přes TikTok chlapce. Policie ho obvinila z únosu a znásilnění  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.