Studentům i veřejnosti se začátkem února otevřela nově zrekonstruovaná menza ve Voršilské ulici v Praze. Od minulého týden si můžete zajít na oběd do nově zrekonstruované koleje Arnošta z Pardubic. Cena oběda zůstává stejná jako na dalších stravovacích zařízeních, která spravuje Univerzita Karlova.
„Řídíme se jednotným interním předpisem. Student zaplatí za jídlo v průměru 76 korun, veřejnost 97 korun. Veganské jídlo nebo minutka jsou pak řádově o desetikoruny dražší,“ vysvětluje vedoucí útvaru stravovacích služeb Josef Zajíc.
Přestože v menze funguje objednávkový systém, díky němuž je možné si jídlo rezervovat předem, činí tak pouze 20 procent zájemců a není to ani nutné. I těsně před koncem výdejní doby musí být k dispozici na výběr minimálně ze dvou jídel.
„Podařilo se nám navýšit kapacitu menzy o dvacet míst – na sto dvě. Vedle hlavního jídelního prostoru jsou zde k dispozici také dva salonky. Snažíme se neustále zlepšovat a nechceme, aby kvalitu jídla určovalo to, zda se vaří v novém či starém prostředí. Změnou oproti dřívějšku ovšem bude rozšíření nabídky občerstvení vlastní výroby, jež by mělo v budoucnu tvořit až sedmdesát procent veškerého doplňkového sortimentu,“ říká ředitel menz a kolejjí UK Jiří Macoun.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.