Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Oběd pod stovku, minutky i vegetariánské menu. Zrekonstruovaná menza ve Voršilské ulici se otevřela

Studentům i veřejnosti se začátkem února otevřela nově zrekonstruovaná menza ve Voršilské ulici v Praze. Od minulého týden si můžete zajít na oběd do nově zrekonstruované koleje Arnošta z Pardubic. Cena oběda zůstává stejná jako na dalších stravovacích zařízeních, která spravuje Univerzita Karlova.

„Řídíme se jednotným interním předpisem. Student zaplatí za jídlo v průměru 76 korun, veřejnost 97 korun. Veganské jídlo nebo minutka jsou pak řádově o desetikoruny dražší,“ vysvětluje vedoucí útvaru stravovacích služeb Josef Zajíc.

Přestože v menze funguje objednávkový systém, díky němuž je možné si jídlo rezervovat předem, činí tak pouze 20 procent zájemců a není to ani nutné. I těsně před koncem výdejní doby musí být k dispozici na výběr minimálně ze dvou jídel.

„Podařilo se nám navýšit kapacitu menzy o dvacet míst – na sto dvě. Vedle hlavního jídelního prostoru jsou zde k dispozici také dva salonky. Snažíme se neustále zlepšovat a nechceme, aby kvalitu jídla určovalo to, zda se vaří v novém či starém prostředí. Změnou oproti dřívějšku ovšem bude rozšíření nabídky občerstvení vlastní výroby, jež by mělo v budoucnu tvořit až sedmdesát procent veškerého doplňkového sortimentu,“ říká ředitel menz a kolejjí UK Jiří Macoun.

Ohodnoť článek

Foto UK

Štítky jídlo, Univerzita Karlova, Praha, Pardubice, Josef Zajíc, Jiří Macoun

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oběd pod stovku, minutky i vegetariánské menu. Zrekonstruovaná menza ve Voršilské ulici se otevřela  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.