Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Praze 6 přibydou tři nové kontejnery na bioodpad

Obyvatelé Prahy 6 získají od radnice další tři kompostéry na bioodpad, umístěny budou v Břevnově, ve Vokovicích a na Petřinách. Mají snížit množství směsného odpadu. Informoval o tom mluvčí šesté městské části Marek Zeman. Pořízení kompostérů vyjde radnici na zhruba 380 tisíc korun a zprovozněny budou od 12. a 14. června. Přibydou tak k prvním třem kompostérům, které již fungují na sídlišti Červený vrch, ve Velflíkově ulici a na Petřinách.

Podle radního pro životního prostředí v Praze 6 Petra Palackého (Zelení) společné kompostéry vedou ke snížení množství směsného odpadu, který končí ve spalovně. „Také motivují ke sběru bioodpadu, který tvoří až 40 procent odpadů v domácnosti a z něhož vznikne hodnotná surovina,“ sdělil.

Kompostér na Petřinách v parku v ulici Volavkova bude zprovozněn 12. června v 17 hodin a kompostéry ve vnitrobloku Břevnovská a ve Vokovicích v ulici Arabská 14. června v 17 a 18 hodin, kdy proběhne jejich křest. Součástí křtu bude i přednáška, kde se zájemci mimo jiné dozvědí o tom, jak správně třídit bioodpad a jak kompostéry fungují.

Obyvatelé těchto lokalit tak budou moci do kompostérů zdarma ukládat vytříděný bioodpad, který se poté změní na kvalitní hnojivo. Výsledný kompost lze využít pro pěstování v zahradě nebo péči o zeleň. Všechny kompostéry mají tři komory, do jedné se bioodpad ukládá, v druhé probíhá přeměna na kompost a ze třetí se hnojivo odebírá.

Ohodnoť článek

Autoři , | Foto Prague City Tourism

Štítky odpady, správa, bioodpad, recyklace, Praha 6, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze 6 přibydou tři nové kontejnery na bioodpad  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.