Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Náměstí Bohumila Hrabala v Libni čeká revitalizace. O jeho podobě rozhodne veřejnost

Náměstí Bohumila Hrabala v pražské Libni se dočká proměny v kvalitní veřejný prostor, to tvrdí mluvčí Institutu plánování a rozvoje hlavního města Prahy Marek Vácha. Kvůli stavbě komplexu Palmovka ONE se změní podoba autobusového nádraží na Palmovce. To významně ovlivní i ostatní části Palmovky.

„Mezi komplexem Palmovka ONE a ulicí Na Žertvách vznikne nové náměstí Bohumila Hrabala, jehož součástí bude samozřejmě i sousoší s mistrovou sochou," uvedl na svém facebooku radní pro Prahu 8 Tomáš Hřebík. „Nyní jsme ve fázi, kdy s magistrátem hlavního města řešíme převod pozemků," dodal.

O budoucí podobu tohoto veřejného prostoru se stará Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy, který se na rozvoji Palmovky aktivně podílí. „Aktuálně s investorem projednáváme podobu projektu Palmovka ONE, který je ve fázi schvalování dokumentace pro územní rozhodnutí. Dále se připravuje soutěž na zmiňované výtvarné dílo ztvárňující osobnost Bohumila Hrabala," uvedl mluvčí Institutu plánování a rozvoje hlavního města Prahy Marek Vácha.

K proměně náměstí Bohumila Hrabala na kvalitní veřejný prostor by mělo dojít nejpozději se začátkem výstavby komplexu Palmovka ONE. „K budoucí podobě náměstí či případnému umístění výtvarného díla se bude moci vyjádřit veřejnost. Předpokládáme, že workshop proběhne v nejbližších měsících," doplnil mluvčí Marek Vácha.

Ohodnoť článek

Foto Facebook Tomáš Hřebík

Štítky Bohumil Hrabal, náměstí, Palmovka, Libeň, Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy, veřejné prostranství, Praha, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náměstí Bohumila Hrabala v Libni čeká revitalizace. O jeho podobě rozhodne veřejnost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.