Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Chcete si odpočinout uprostřed nádherné jihočeské přírody? Chalupa Těšínov je správná volba

PR článek

Také řešíte každoroční dilema, jak vybrat ideální dovolenou pro všechny členy rodiny? Váháte mezi dovolenou u moře nebo pobytem na horách? Teď už nemusíte. Chalupa Těšínov v samotném srdci jižních Čech nikdy nebude špatnou variantou. Jen těžko budete na Budějovicku hledat usedlost s kapacitou ideální pro dovolenou, víkendový pobyt, svatbu nebo oslavu za tak přívětivou cenu.

Ač by se na první pohled mohlo zdát, že jde o tradiční jihočeské stavení, není tomu tak. „Naše chalupa byla postavena teprve před několika lety tak, aby zachovala ráz venkovských stavení, která se v okolí nachází,“ říká majitel chalupy Vojtěch Frdlík a dodává, co bylo inspirací pro stavbu: „Ve vedlejší chalupě se narodil a vyrůstal můj otec a já zde u babičky trávil prázdniny. Tuto chalupu jsme museli po revoluci bohužel z rodinných důvodů prodat. Jenže nostalgie a touha vrátit se do rodné vesnice byla velmi silná a tak se zrodila myšlenka postavit podobnou chalupu hned vedle. Těšínov byl, je a bude pro naší rodinu vždy srdeční záležitost,“ dodává.

Slovo dalo slovo a z myšlenky se stal projekt, který neskončil jen na papíře. Na stavbě usedlosti se deset let podílela celá rodina. „Bez nadsázky lze říct, že každá cihla mi prošla rukou,“ popisuje Vojtěch Frdlík.

Na chalupě lze ubytovat až třináct osob ve třech samostatných pokojích. Dva pokoje jsou pro čtyři hosty a největší pokoj pro hostů pět. Každý z pokojů disponuje samostatným sociálním zařízením a sprchovým koutem. „Jedna z hlavních částí naší chaloupky je velká prostorná společenská místnost společně s kuchyní zařízenou moderními spotřebiči,“ doplňuje majitel žádané chalupy.

Díky společenské místnosti je chalupa vhodná také pro oslavy nebo svatby. „Ve společenské místnosti se nachází také krbová kamna, která se postarají o navození příjemné atmosféry. Venku je k dispozici prostorná krytá pergola s venkovním posezením. Ideální pro letní posezení u grilu, který je základním vybavením,“ vypíchl majitel chalupy.

Z klidné vesnice, která nemá ani stovku obyvatel, je to jen deset kilometrů do Borovan, zhruba čtyřicet na Hlubokou nebo do Českého Krumlova, o deset méně do Budějc. „Neplahočte se za hranice, když můžete do nekonečna objevovat krásy naší rodné hroudy. V okolí je hromada cyklostezek, hradů a zámků a rybníků. V jižních Čechách se nikdy nudit nebudete,“ dodává Alena Frdlíková.

Chaloupka se pronajímá pouze jako celek. Zájemci se tak nemusí bát o své soukromí. Stačí pouze převzít klíče a užít si klidu na jihu Čech. Kompletní ceník a informace o pronájmu najdete na webových stránkách.

Ohodnoť článek

Štítky Chalupa Těšínov, ubytování, Jihočeský kraj, chalupa, rodina, příroda, svatba, slavnost, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chcete si odpočinout uprostřed nádherné jihočeské přírody? Chalupa Těšínov je správná volba  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.