Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Praha podepsala s Vídní smlouvu o vzájemné spolupráci. Klíčovým tématem je bytová politika

Vídeň a Prahu spojuje společná historie, ale i zájem nadále rozvíjet přátelské vztahy. Rada hlavního města tedy odsouhlasila smlouvu o vzájemné spolupráci obou měst.

Praha se s Vídní dohodla na třinácti oblastech spolupráce. Klíčovým tématem je především bytová politika, ať už jde o podporu bytové výstavby nebo systém přidělování bytů. Důležitými body spolupráce jsou i odpadové hospodářství a zacházení se zelenými plochami na území města, digitalizace městských agend v dopravě nebo třeba v případě výstavby dobíjecích stanic pro elektromobily.

„Myslím, že je důležité kooperovat s partnery, se kterými máme hodně společného, ať už se to týká společné minulosti, nebo středoevropského prostoru, který sdílíme. Už ověřená řešení podobných problémů, kterým jako metropole čelíme, jsou pak jednoduše přenositelná. Vídeň se navíc dlouhodobě umisťuje na prvních příčkách žebříčků kvality života, a tak věřím, že je to partner, u kterého se můžeme v mnohém inspirovat,“ uvedl primátor Prahy Zdeněk Hřib.

Obě města spolupracují již dlouho, ale spolupráce nebyla smluvně ukotvena. Hlavní město tak navazuje na trend formalizace a posilování meziměstských vztahů, jakým je například Pakt svobodných měst, k němuž Praha přistoupila společně s Bratislavou, Budapeští a Varšavou v prosinci minulého roku.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky Praha, Vídeň, smlouva, spolupráce, byty, Zdeněk Hřib, Varšava, Budapešť, Bratislava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha podepsala s Vídní smlouvu o vzájemné spolupráci. Klíčovým tématem je bytová politika  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.