Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tenisový klub na Ořechovce bude mít novou klubovnu. Podívejte se, jak bude vypadat

Zázemím pro tenisty TJ Tatranu Střešovice byly doteď buňky z roku 1985. Nejen oni, ale i místní se už těší, že nelegální a nelichotivá stavba brzy zmizí. Stavba nové klubovny byla zahájena ve středu. Návrh z atelieru Pavla Hniličky počítá se zázemím pro členy klubu, terasou na střeše a prostory pod úrovní terénů. Hotovo by mělo být za rok.

„Dnes symbolicky zahajujeme jednu významnou etapu proměny Ořechovky, “ řekl při slavnostním poklepání na základní kámen starosta Jakub Stárek (ODS). „Nevzhlednou ubytovnu, která byla léta trnem v oku místním, odvezou bagry. Na jejím místě postavíme elegantní klubovnu, která vkusně doplní architektonickou hodnotu zahradního města,“ dodal.

Část klubovny bude prosklená

Na místě buněk vyroste dřevostaba s prosklenými stěnami. „Klubová místnost je převážně prosklená, otevřená do tří stran – na kurty, na terasu a směrem k ulici. Konstrukce výkladců se skládá ze subtilních kovových rámů s posuvnými a otočnými dveřmi,“ píše o projektu na svých stránkách ateliér architekta Pavla Hniličky. Část budovy určená pro sportovce bude zapuštěna do země. V nadzemní části bude prostor pro sezení a občersvení.

Nová klubovna je jen částí revitalizace Macharova náměstí

Na střeše objektu je navržena vyhlídková terasa – s palubou z masivních prken a ocelovým zábradlím z nerezových sítí. Střecha je plochá, s vnitřními vpustmi, řešená s extenzivní vegetací. Je kladen důraz na kvalitu, vysokou životnost a řemeslné zpracování materiálů,“ popisují autorři projektu. Hlavním stavebním materiálem bude dřevo, konkrétně dub.

Do proměny celého okolí Macharova náměstí, jehož součástí je i nová klubovna, město zapojilo i místní obyvatele a spolky. O zvelebení náměstí se na Praze 6 mluví již několik let. Předchozí vedení radnice se ale nepodařilo změnu dotáhnout a proběhlo jen několik dílnčích úprav. Současná radnice tedy na jejich práci navazuje a klubovna by měla být prvním větším krokem. 

Jeden rok a 51 milionů korun

Z nového zázemí mají radost hlavně sportovci, kteří na kvalitní zázemí čekají již velmi dlouho. „Buňky byly s postavené v roce 1985 na poslední spartakiádu jako ubytovna, ta se od roku 2015 nevyužívá. O doplnění chybějícího zázemí jsme léta usilovali a jsme moc rádi, že se to konečně podaří,“ řekl při zahájení stavby místopředseda TJ Tatranu Evžen Jaroš.

Pozemek, na kterém se staví, je ve vlastnictví sportovního klubu, který ho za účelem rekonstrukce přenechal městu. Zhruba za rok, až bude stavba hotová, ji pak Tatran převezme k užívání. Stavba vyjde město na 51 milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MČ Praha 6, Pavel Hnilička Architects

Štítky vizualizace, Ořechovka, klubovna, tenis, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tenisový klub na Ořechovce bude mít novou klubovnu. Podívejte se, jak bude vypadat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.