Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muzeum, Staroměstská radnice i katedrála svatého Víta budou o Velikonocích otevřeny

Většina pražských památek bude pro návštěvníky otevřená i o Velikonocích. Přístupné ve sváteční dny budou mimo jiné prostory katedrály svatého Víta v areálu Pražského hradu, Národní muzeum nebo Staroměstská radnice. Někde omezí otevírací dobu. Vyplývá to z informací na webech institucí. Sváteční Velký pátek letos připadá na 7. dubna a Velikonoční pondělí na 10. dubna.

Otevřena bude katedrála na Hradě i Královská zahrada

V omezeném režimu bude otevřena katedrála na Pražském hradě. Na Velký pátek ji zájemci mohou navštívit od 09:30 do 16:00, v sobotu bude otevřena v čase 09:30 až 17:00 a na Boží hod velikonoční bude návštěvníkům přístupná od 12:30 do 16:30. Královská zahrada, která je přístupná celoročně, bude k vidění od 10:00 do 18:00.

Navštívit budou moct zájemci také například Staroměstskou radnici, a to od 09:00 do 21:00. Podle mluvčí městské organizace Prague City Tourism Kláry Janderové bude v době velikonočních svátků od pátku do pondělí jezdit historická turistická tramvajová linka číslo 42, která nyní jezdí pouze o víkendech. Jako při běžném provozu budou moci zájemci navštívit také Malostranské mostecké věže, které PCT spravuje.

Zoo chystá speciální komentovaná krmení zvířat

V běžné otevírací době budou v období velikonočních svátků otevřené rovněž objekty Národního muzea. Naopak výstavní prostory Národní galerie budou podle webových stránek v pondělí zavřené. Na Velký pátek a o víkendu se lidé mohou vystaveným uměním těšit v čase od 10:00 do 18:00.

Speciální komentovaná krmení zvířat mohou lidé v pondělí od 10:00 do 16:00 vidět v pražské zoo. Vybraným druhům zvířat se tam budou předávat také takzvané velikonoční enrichmentové prvky, tedy například hračky pro zpestření života zvířat.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Národní muzeum

Štítky památky, turistika, Velikonoce, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muzeum, Staroměstská radnice i katedrála svatého Víta budou o Velikonocích otevřeny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.