Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Odložil jsem strach, přijal sám sebe, říká Petr Hanáček. Jeho kniha o neinvazivní léčbě zaujala širokou veřejnost

Kniha, kterou napsal sám život. Tak se dá mluvit o knize Nemoc – dar transformace, kterou napsali manželé Hanáčkovi. Spouštěčem k její tvorbě byla úspěšná léčba onkologického onemocnění, kterou Petr Hanáček zvládl bez invazivní léčby. Jeho životní příběh se stal inspirací pro řadu onkologicky nemocných.

Onemocnění otočilo život rodině v roce 2015. „Při návštěvě zubního lékaře se zjistilo, že mám pod zubem v dolní čelisti zvětšenou cystu. Cysta se vyčistila a histologické vyšetření ukázalo, že obsahovala zhoubný nádor. Podstoupil jsem tedy chirurgický zákrok, aby se vyčistilo místo, kde se cysta nacházela. Pevně jsme s mou ženou věřili, že to bude už dobré, protože se jevilo, že se jedná o lokální, uzavřený tumor,“ popsal Petr Hanáček a dodal: „Odjel jsem tedy na studijní pobyt do zahraničí a právě v tu dobu lékaři manželce oznámili, že se tím problém nevyřešil. Nádorové buňky zasahovaly dál do kosti dolní čelisti. Z pohledu lékařů bylo jediné řešení – odstranit celou polovinu dolní čelisti.“

Na cestě k uzdravení zvolil neinvazivní léčbu, tedy léčbu bez zásahu do fyzického těla. „Byla to těžká situace, kterou se mnou celou dobu sdílela moje žena Martina. Byla mojí oporou a oba jsme věděli, že existují i jiné síly a cesty, které lékařská věda nepoužívá. I přes důrazné poučení lékařů o možných následcích a fatálním konci jsme se nakonec rozhodli, že tuto devastující operaci nepodstoupím. Stal by se ze mne špatně artikulující člověk se zdeformovaným obličejem. Ztratil bych tím práci pedagoga a stal bych se společensky hendikepovaným,“ dodal.

Odmítl také doporučení klasické medicíny a rozhodli se jít vlastní cestou. „Martina již delší dobu pracovala v oblasti emočního zdraví. Pomáhala mi, jak své tělo podporovat, věřit mu a jak posilovat toho nejdůležitějšího spojence – imunitní systém. Sekundárním ziskem byl přínos mnoha životních vhledů, změny některých postojů a okolností naší každodennosti. Jsme za tuto zkušenost nesmírně vděčni,“ doplnil.

Sám podle svých slov paradoxně zažíval při léčbě nejšťastnější okamžiky svého života. „Odložil jsem strach, přijal sám sebe, a položil se do roviny důvěry v život. Miloval jsem každý okamžik a možnost vnímat proudění života mi přinášela pocit štěstí a že takto je to správně,“ zavzpomínal na léčbu Petr Hanáček.

Léčba nakonec byla úspěšná a celou cestu za uzdravením popsal v knize Nemoc – dar transformace. Ta během krátké doby zaujala širokou veřejnost. Svědčí o tom i skutečnost, že se v realitě kolem knihy odehrávají příběhy, jak popsal jeden onkologický pacient pan František z Brna. „Knihu jsem měl vypůjčenou, začal jsem ji číst a nedalo mi to, musel jsem si začít dělat výpisky. Záhy jsem ale zjistil, že bych ji musel opsat celou. Rozhodl jsem se proto, že si ji objednám. Vyprávěl jsem o ní ostatním na pokoji v nemocnici, kde jsem byl v tu dobu hospitalizován. Nakonec to dopadlo tak, že si ji objednali mnozí pacienti z celého patra.“

Kniha přináší nový úhel pohledu na nemoc. Cílem je, aby došlo k uvolnění stresu hluboko uloženého v našem těle. V knize najdete praktické návody na své vnitřní přemítání o souvislostech svého života, a tím i nenápadné vedení k uvědomění si svých stresujících témat, zároveň s tím i podněty k jejich zpracování.

„Ke všemu, co v knize popisujeme, jsme došli osobní zkušeností, svou poctivě prožitou cestou, která vedla k úspěšnému uzdravení z onkologického onemocnění čelistní kosti. Více o našem příběhu vyprávíme též v rozhoru s Jaroslavem Duškem v pořadu Duše,“ uzavírá Petrova žena Martina.

Celý životní příběh najdete v knize, kterou můžete objednat zde. Více informací najdete zde.

Ohodnoť článek

Foto archiv Petra Hanáčka

Štítky Nemoc je dar, Transformace, Petr Hanáček, léčba, kniha, nemoc, Jaroslav Dušek, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odložil jsem strach, přijal sám sebe, říká Petr Hanáček. Jeho kniha o neinvazivní léčbě zaujala širokou veřejnost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.