Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Chlapec byl po krk ve vodě a držel se ledové kry. Vytáhli ho hasiči a skončil v nemocnici

Pražští hasiči a záchranáři v pondělí 13. února po půl páté odpoledne zasahovali u rybníku Asuan v Praze 13. Když záchranné složky přijely na místo, uviděly tam chlapce, který byl po krk ve vodě a přidržoval se ledové kry. Z vody jej dostali hasiči a záchranáři ho převezli do Fakultní nemocnice v Motole.

„Jednotky pražských profesionálních hasičů ze smíchovské a petřinské stanice, spolu s potápěči z modřanské stanice, zasahovali krátce po půl páté odpoledne u rybníku Asuan v Praze 13,“ napsal novinářům mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Když hasiči přijeli na místo, byl chlapec ve vodě po krk a držel se ledové kry. „Hasiči se v oblecích do vody k chlapci opatrně dostali a zajistili ho lanem, následně byl vyproštěn z vody a předán zdravotnické záchranné službě,“ popsal zásah Kavka.

Záchranáři uvedli, že patnáctiletý chlapec netonul. „Byl naštěstí pouze podchlazený, bez zranění. Kolegové jej důkladně prohlédli, postarali se o tepelný komfort a převezli jej do Fakultní nemocnice v Motole,“ popsala na Twitteru mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS hl. m. Prahy

Štítky záchrana, chlapec, led, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chlapec byl po krk ve vodě a držel se ledové kry. Vytáhli ho hasiči a skončil v nemocnici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.