Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ve Ctěnickém zámku probíhá masopust. Budou zabijačkové hody i průvod masek

Ctěnický zámek v neděli ožije návštěvníky masopustních hodů. Areál, který spravuje Muzeum města Prahy, přivítá děti i dospělé tradičním průvodem masek a zabijačkovými specialitami. Vstup na akci je zdarma a probíhá od deseti do pěti hodin odpoledne.

Masopustní období se odvíjí od termínu Velikonoc. Letos jeho konec připadá na 21. února, ve Ctěnicích ale svátek oslaví o něco dříve.

Program zahájí od deseti hodin výtvarná dílna, kde si děti mohou vyrobit škrabošku do průvodu masek. Samotný průvod zámeckým areálem proběhne odpoledne mezi druhou a čtvrtou hodinou, doprovodí ho folklórní soubor Furiant z Malé Bělé.

Svařené víno v botanické zahradě nebo běh Stromovkou. Valentýnský víkend bude plný akcí

Víkend před svatým Valentýnem se v Praze koná hned několik akcí s více či méně romantickou tematikou. Pražané se mohou vydat na valentýnský běh ve Stromovce, zvýhodněné komentované prohlídky Staroměstské radnice nebo si zajít na svařené víno do...

Bourání prasete a výroba jitrnic

V půl dvanácté a půl druhé budou mít zájemci možnost se podívat, jak probíhá bourání prasete na zabijačce a výroba jitrnic. Po celou dobu si také mohou koupit už hotové zabijačkové speciality, tradiční masopustní koblihy nebo horký mošt.

Ačkoliv je masopustní průvod dnes spíše záležitostí venkova, Pražané mají ve Ctěnickém zámku možnost také zažít průvod na vlastní kůži. V areálu se akce koná každý rok.

Ctěnický zámek se nachází v Praze 9 – Vinoři a spadá do správy Muzea města Prahy. Organizace spravuje i další památky, jako je Dům U Zlatého prstenu, Clam-Gallasův palác nebo Podskalská celnice na Výtoni.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Muzeum města Prahy

Štítky maska, zámek, masopust, Praha, muzeum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Ctěnickém zámku probíhá masopust. Budou zabijačkové hody i průvod masek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.