Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Starosta nechal opravit schody. Fušeřina jako prase, reagují lidé

Starosta Prahy 15 Michal Fischer (ODS) se rozhodl nechat opravit schody u nákupního centra Taškent, které kolemjdoucím hrozily způsobením úrazu. Když byla práce hotová, sdílel fotku opravených schůdků na svoje sociální sítě. Místo pochvalných reakcí však přišla kritika. „Tohle je fušerina jako prase,“ nechala se slyšet jedna z uživatelek. Starosta naší redakci vysvětlil, proč oprava schodů působí provizorně.

„Takhle bych ty schody opravil i já za jedno odpoledne“

„Schody u nákupního centra Taškent jsou opraveny. Je hotovo, tak jak jsem na začátku ledna slíbil. Děkuji společnosti Property Taškent, která splnila naši ústní dohodu, čehož si velmi vážím,“ napsal na svůj facebookový profil starosta Prahy 15 Michal Fischer (ODS). K příspěvku připojil dvě fotky schůdků u nákupního centra Taškent před opravou a po ní.

Když však příspěvek na svůj facebookový profil nahrál, začali se ozývat kritici. „Pane starosto, vy nás taháte za fusekli, že jo. Pocházím z poslední vesnice z ČR a i tam jsou schopni udělat potřebné opravy tak, aby to vypadalo jako v civilizaci. Tohle je fušerina jako prase,“ zhodnotila v komentářích práci dělníků Eva Somerliczka.

„Kdyby se aspoň opravil i ten chodník kolem. Takhle bych ty schody opravil i já za jedno odpoledne. Nic, než výsměch. Ani ty odpadky kolem jste na tu fotku nemohli uklidit,“ napsal Tomáš Jonák.

Stav schodů před opravou.

„Schody čekaly na opravu hodně dlouho. Nikdo si jich nevšímal“

Kolem rozbitých schodů, které dělníci u nákupního centra na území Prahy 15 opravili, přitom lidé chodili bez povšimnutí dlouhou dobu. „Schody čekaly na opravu hodně dlouho. Nikdo si jich nevšímal, nechodily na to ani žádné stížnosti. Až mi to přišlo o úraz, řekl jsem si, že s jejich stavem musíme něco udělat,“ popsal redakci Pražské Drbny starosta Michal Fischer.

Oprava schodů nestála městskou část ani korunu. „Část schodů je na pozemku vlastníka Taškentu, takže jsme vytvořili dohodu. Městská část nemůže investovat do cizích pozemků své finance, a tak jsem oslovil společnost Property Taškent, která pozemek vlastní, zda by to oni nedokázali opravit nějakým rychlým zásahem. Využil jsem jejich pomoci,“ vysvětlil financování opravy starosta. O hodnotě opravy starosta s majitelem pozemku údajně nemluvil.


Stav schodů po opravě.

„Vím, že to není dokonalá oprava“

Kritiku, která se objevila po zveřejnění příspěvku, starosta bere jako realitu. „Kritika vždycky byla a bude a nezavděčíte se všem. Nevím proč, alespoň to teď nehrozí úrazem. Lidé mají na kritiku právo. Pokud vědí, jak to udělat jinak a lépe, tak si to rád poslechnu. Vím, že to není dokonalá oprava, ale tím, že se předpokládá, že na daném pozemku dojde k větším stavebním úpravám, tak mi přišlo zbytečné investovat do opravy víc prostředků,“ vysvětlil Fischer svůj pohled na kritiku na sociálních sítích.

Vlastník objektu má podle starosty v plánu celé nákupní centrum Taškent zbourat a na místě vysvavět bytový objekt se dvěma patry garážových stání a dvěma patry obchodů, restaurací nebo například lékařských ordinací. „My s majiteli pozemku dlouhodobě komunikujeme, aby tento záměr měl přínos i pro stávající místní obyvatele. Na místě, kam vedou schody, by mělo vzniknout nové náměstíčko, na kterém se bude majitel Taškentu podílet finančně,“ popsal starosta a doplnil, že za zmíněným objektem v centrální části sídliště Hornoměcholupská chce Praha 15 vybudovat novou školku s denním stacionářem pro seniory.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Fischer

Štítky schody, oprava, Praha 15, Michal Fischer, Taškent, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mirek Sekera

Náhodou tohle je přeci běžná praxe,špatně se to třeba opraví, postaví a oprava bude znova placená. Tohle už předváděla ODS dávno a teď se to zas vrátilo. Penízky se musí vyplácet svým kamarádům,dostávám z toho desátky ne úplatky. Staré praktiky jsou zpět.

Sobota, 11. února 2023, 09:28Odpovědět

Jitka Rousová

Tady pánové asi tudy nechodí, že jo. A taky nejspíš článek ani nečetli. No, hlavní je kritizovat a kritizovat......

Středa, 8. února 2023, 15:19Odpovědět

Martin Vašek

S tím se chlubí?Chudák,měl by si odskočit na Ukrajinu.

Úterý, 7. února 2023, 14:32Odpovědět

Smazaný uživatel

Copak schody,ale co ten zub z obalovačky na konci ?

Úterý, 7. února 2023, 11:22Odpovědět

Starosta nechal opravit schody. Fušeřina jako prase, reagují lidé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.