Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Mladík chtěl skočit z lávky u hlavního nádraží. Zachránil ho bezdomovec

Před pražským hlavním nádražím se v pondělí 23. ledna kolem půl šesté odpoledne stala velmi dramatická situace, ke které vyjížděli kromě pražských strážníků také záchranáři. Městští policisté vyjížděli na místo k oznámení o tom, že z lávky chce skočit mladík. Než strážníci dorazili na místo, už byl mladík v bezpečí, zachránil ho totiž bezdomovec, který se v okolí nádraží pohybuje.

Celý příběh začal, když si dva lidé chtěli zapálit cigaretu na lávce před budovou pražského hlavního nádraží. Než si stihli zapálit, uviděli mladíka visícího z lávky. Muž podle strážníků ani na okamžik nezaváhal a běžel mu na pomoc.

„Jeho kamarádka hledala další pomoc v hale nádraží. Bezúspěšně, všichni spěchali na vlak, šli na metro, potřebovali nakoupit,“ popsala dramatický začátek situace mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Sami strážníci dorazili na místo až ve chvíli, kdy už byl mladík v bezpečí. Až potom zjistili, že zachráncem šestnáctiletého mladíka, který chtěl skočit z lávky, je šestatřicetiletý Daniel, muž bez domova.

„Jsem se bál, on mi ale pomohl, kdyby ne, nevím, jak k takovýmu člověku přistupovat, nemám na to žádný vzdělání,“ řekl strážníkům Daniel a celou situaci společně s kamarádkou hlídce popsal. Na místo vyrazili také záchranáři, ale mladíkovi se nic nestalo.

„Někdy je hrdina ten, do kterého bychom to vůbec nikdy neřekli. Je jedno, jak na první pohled vypadáme, kým jsme, co děláme. Důležité je, jací jsme uvnitř. Danielovi patří obrovské díky, snad mu osud jeho čin v dobrém vrátí,“ doplnila mluvčí městské policie.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky záchrana, bezdomovec, lávka, hlavní nádraží, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Mladík chtěl skočit z lávky u hlavního nádraží. Zachránil ho bezdomovec  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.