Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zadlužený pořadatel protivládních demonstrací Vrabel si měl koupit zlato za více než 170 tisíc korun

Zadlužený pořadatel protivládních demonstrací Ladislav Vrabel údajně v loňském roce zakoupil celkem čtyři zlaté slitky od pražské firmy Aurum Bohemica za více než 170 tisíc korun. Dnes o tom informoval portál SeznamZprávy.cz. Dezinformátor, kterému minulý týden Krajský soud v Českých Budějovicích nedovolil dokončit proces oddlužení, v době nákupu přitom neměl žádné oficiální příjmy.

Podle portálu SeznamZprávy.cz objevil insolvenční správce v majetku Vrabela 124,4 gramu švýcarského zlata v hodnotě více než 170 tisíc korun. Podle faktury měl slitky zakoupit v červenci, v srpnu a v září od pražské firmy Aurum Bohemica.

Vrabel přitom čelil až do roku 2021 více než dvěma desítkám exekucí. Později na sebe podal insolvenční návrh, který byl schválen. Z téměř třímilionového dluhu měl splatit třicet procent. Kvůli nerespektování rozhodnutí mu ale nebude dovoleno oddlužení dokončit a Krajský soud v Českých Budějovicích minulý týden prohlásil konkurz na jeho majetek. Z čeho Vrabel slitky zaplatil, není jasné.

„Před zakoupením zlatých slitků jste zároveň ukončil pracovní poměr dne 31.1. 2022 a další uzavřel až od 1.9. 2022, takže není zřejmé, kde jste vzal na zakoupení investičních zlatých slitků peníze,“ napsal podle portálu SeznamZprávy.cz Vrabelovi insolvenční správce Martin Koubek a požaduje od něj, aby mu zlato vydal a on ho mohl použít ke splácení dluhů. Podle zadluženého pořadatele protivládních demonstrací bylo zlato nakoupeno za úspory jeho manželky.

Pořadateli protivládních demonstrací zrušil soud insolvenci. Je to politický proces, komentoval Vrabel

Krajský soud v Českých Budějovicích zrušil insolvenci pořadateli protivládních demonstrací Ladislavovi Vrabelovi a prohlásil konkurz. Vrabel podle soudu nedělá dost, aby uspokojil věřitele. Podle insolvenčního správce za sedmnáct měsíců zaplatil...

Samotný Vrabel minulý týden u soudu, který rozhodoval o jeho insolvenci, potvrdil, že nevlastní žádný majetek, nemá v tuzemsku založený bankovní účet a na tom srbském, který používá, má do 100 euro. Nově se podle svých slov živí jako realitní makléř ve firmě Capitan Finance, která patří jeho ženě, Srbce Bojaně Vurdelja. Firma sídlí na známé adrese Rybná 716/24, kde má virtuální sídlo několik tisíc firem. Společnost Capitan Finance koupila Vurdelja v prosinci loňského roku a Vrabela v ní zaměstnala o měsíc později.

Pořadateli protivládních demonstrací splácení milionových dluhů podle jeho slov zkomplikoval například fakt, že v listopadu a prosinci nedostal výplatu ve firmě Originala CB, kde byl jednatel. Soudce se i proto doptával na inzeráty podávané jeho jménem, na což upozornil portál Aktuálně.cz. Z nich je zřejmé, že Vrabel prodal motorku Kawasaki a koupil si nový stroj od BMW. Zpeněžil také iPhone nebo hodinky Apple. K prodeji inzeroval i pozemek u Vltavy za dva miliony korun. Žádný z těchto příjmů ale nepřiznal a ke splacení svých dluhů neposkytl. Motocykl byl a nový je údajně jeho manželky a pozemek se prodat nepodařilo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Michal Sváček/Mafra/Profimedia

Štítky Ladislav Vrabel, soud, insolvence, demonstrace, dluh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zadlužený pořadatel protivládních demonstrací Vrabel si měl koupit zlato za více než 170 tisíc korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.