Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Do Česka zamířilo první ocenění Red Dot za vlastní značku řetězce

PR článek

Vína řady Sommelier Collection, vlastní značky obchodů Albert, získala mezinárodní ocenění Red Dot. To je udělováno za ty nejlepší designerské počiny. Cena je důkazem, že vína nejsou jenom oblíbená, ale také se povedl jejich design.

Cenu získal Albert v kategorii packaging design. „Kvalitu vín jsme chtěli přenést také na jejich etiketu a jsme moc rádi, že se nám to povedlo a ocenila to i odborná porota. Cena Red Dot, vyhlašovaná každoročně v německém Essenu, je jedno z nejprestižnějších designových ocenění a vyhraje ji asi jen 5 procent přihlášených z celého světa. Máme tak obrovskou radost a děkujeme všem, kteří se na přípravě podíleli,” říká Kristýna Koucká, která se podílela na vývoji etikety za Albert.

Albert dlouhodobě spolupracuje s moravskými vinaři. „Vybíráme společně ta nejlepší vína z jejich produkce s cílem nabídnout našim zákazníkům pestrou škálu vín ze všech moravských podoblastí. Zároveň jsme letos do ucelené řady vín Sommelier Collection také zařadili zahraniční vína z celého světa. Jsme rádi, že nový design podpoří popularitu vín, a děkujeme porotě soutěže za toto ocenění,“ dodává Vlastimil Vávra, manažer kategorie vín v obchodech Albert.

Poštovní známka vypráví tři příběhy

Etiketa v sobě nese tři hlavní příběhy, které bylo cílem znázornit a srozumitelně skloubit. Prezentuje kvalitní víno od malého, lokálního vinaře, dále poukazuje na zemi původu a nakonec vysvětluje, že vína jsou vybraná a osobně přechutnaná přední someliérkou Klárou Kollárovou.

„Důkladně jsme rozebrali a rozkódovali jednotlivé příběhy a definovali jejich klíčové prvky a znaky. Pak jsme z nich sestavili koncept, který nám všechny tři příběhy pomohl jasně a stručně odvyprávět. Poštovní známka! Nese potřebné emoce, sběratelskou hodnotu, dokáže odvyprávět unikátnost malého vinařství a umožňuje konzistenci napříč variantami a řadami,” vysvětluje, jak vítězný koncept vznikl Martin Dulava, ředitel brandingové agentury LineArt.

Ohodnoť článek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Česka zamířilo první ocenění Red Dot za vlastní značku řetězce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.