Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

POLITICKÁ KORIDA: Zastupitelé odpovídají na otázku, zda by Praha měla bojovat o české turisty

V nové rubrice s názvem Politická korida budeme pražské zastupitelské kluby pravidelně konfrontovat s tématy, které aktuálně hýbou Prahou. V těchto dnech je velkým tématem odliv zahraničních turistů z Prahy, respektive příliv turistů tuzemských. Mělo by se hlavní město snažit o přilákání turistů z České republiky? A jak toho docílit? Odpovídají zastupitelé.

Otázka: Měla by Praha s ohledem na aktuální situaci bojovat o to, aby byla zajímavější pro české turisty? Jak toho docílit?


Odpovědi nejsou redakčně upraveny a jsou řazeny podle data a času doručení do redakce. Viktor Mahrik (Piráti), Jan Čižinský (PRAHA SOBĚ) a Jiří Pospíšil (TOP 09 a STAN - Spojené síly pro Prahu) na dotaz redakce neodpověděli.


Patrik Nacher (ANO 2011)

Praha je lákadlem pro turisty z celého světa. Cestovní ruch je prakticky umrtven a není jasné, kdy bude oživen, neboť nezáleží jen na otevření hranic, ale také na psychologii a strachu z cestování. Do té doby musí jak Praha, tak i jednotlivé subjekty, vymyslet alternativní scénáře, jak dál fungovat, čím oslovit tuzemské klienty, ale třeba i podnikatelské subjekty. Jestli to bude škálou produktové nabídky, cenovou politikou či něčím jiným, je nyní na diskusi napříč magistrátem, jednotlivými městskými částmi, podnikateli a dalšími institucemi. Na druhé straně se můžeme odrazit od některých atributů, kde se situace pro lidi naopak paradoxně zlepšuje, za příklad lze uvést znatelné snížení cen nájmů v centru města (vlivem ukončení krátkodobých nájmů prostřednictvím platforem), digitalizace, distanční způsob komunikace s úřady apod.

Alexandra Udženija (ODS)

Pro Prahu, její rozpočet a její podnikatele je turismus klíčový. Když se podíváme na různá vyjádření epidemiologů, myslím, že je jasné, že cestovní ruch bude uvolňován jako poslední. Praha je krásné město a doufejme, že její návštěvu zváží alespoň občané České republiky. Hlavní úkol Magistrátu a jednotlivých radnic spočívá hlavně v dostatečné podpoře svých živnostníků a podnikatelů, ale také třeba kulturních zařízení tak, abychom jim současnou krizi pomohli překonat a Praha tak nepřišla o svá divadla, muzea, kavárny, hospůdky a další. Důležitá bude také koncepční práce hlavně v dopravě. Město se musí postarat o to, aby Praha nebyla rozkopané dopravní peklo. Neméně důležitá bude výstavba P+R parkovišť, aby návštěvníci měli kde zaparkovat a neblokovali ulice rezidentům.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook Vít Masare

Štítky politická korida, korida, politika, zastupitelé, turismus, Praha, Česko, Jan Čižinský, Jiří Pospíšil, Česká pirátská strana, TOP 09, Starostové a nezávislí, Patrik Nacher, Spojené síly pro Prahu, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POLITICKÁ KORIDA: Zastupitelé odpovídají na otázku, zda by Praha měla bojovat o české turisty  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.