Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Rozpadající se koalice stála křeslo starostku Horních Počernic

Radnice městské části Praha 20 má za sebou rošádu ve vedení. Zastupitelé tento týden odvolali z pozice starostky Alenu Štrobovou (Hnutí občanů Počernic HOP s podporou Pirátů), která po roce více než roce přepustí svou funkci Petru Měšťanovi (ODS s podporou nezávislých kandidátů Horní Počernice). Pro změnu hlasovalo 14 z 25 zastupitelů.

„Po změně vedení nemá žádná z volebních stran v radě městské části samostatně většinu. K obměně došlo proto, že z minulé koalice postupně odešly dvě ze čtyř stran, a ztratila tak potřebnou většinu v zastupitelstvu,“ píše se v prohlášení na webových stránkách městské části.

Nové vedení se dohodlo, že řadoví neuvolnění členové rady nebudou samostatně spravovat žádnou z gescí. Některé gesce budou vykonávat „sdíleně“ se starostou, prvním místostarostou, druhou místostarostkou, případně s uvolněným radním.

Prvním místostarostou se nově stal Vilém Čáp (JINAK), druhou místostarostkou Eva Alexová (Šance pro Počernice) a uvolněným radním Jaroslav Kočí (KSČM).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto facebook.com

Štítky Praha, Horní Počernice, odvolání, městská část, ODS, KSČM

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozpadající se koalice stála křeslo starostku Horních Počernic  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.