Počasí dnes23 °C, zítra24 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Praha 11 má novou zastupitelku. Schikorová nahradila vyloučeného Kose

Novou zastupitelkou Prahy 11 se stala Martina Schikorová (HPP11), která nahradila dnes již bývalého zastupitele a senátora Ladislava Kose (dříve HPP11). Slib zastupitelky dnes přijali na svém jednání zastupitelé Prahy 11. Kos složil svůj mandát ve čtvrtek 4. května poté, co jej ve středu ze svých řad vyloučilo HPP11. Důvodem bylo, že na dubnovém zasedání podpořil návrh opozice odvolat koaličního místostarostu Jiřího Dohnala (Piráti).

V Praze 11 vládla po volbách koalice HPP11, Pirátů a Prahy 11 Sobě, která měla v 35členném zastupitelstvu těsnou většinu 18 hlasů. Koalice se po Dohnalově odvolání rozpadla. Jak bude vypadat ta nová, zatím není jasné.

Schikorová, která vystudovala podle internetových stránek hnutí obchodní akademii a pracovala v minulosti ve státní správě, skončila v loňských volbách na 12. místě kandidátky HPP11, tedy na místě prvního náhradníka. Kos ve čtvrtek sdělil, že přestože již nebude zastupitelem, o politické dění se bude nadále zajímat.

Praha 11 zahrnuje Chodov a Háje a podle Českého statistického úřadu má asi 73 tisíc obyvatel. Komunální volby zde loni vyhrálo HPP11 s 11 mandáty v zastupitelstvu. Druhé skončilo ANO s deseti mandáty a třetí Společně - ODS a NK se čtyřmi zastupiteli. Čtvrtá Praha 11 Sobě má čtyři mandáty, tři zastupitele na pátém místě získali Piráti a šestí jsou TOP 09, STAN se třemi mandáty.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hnutí pro Prahu 11

Štítky Schikorová, Kos, zastupitelstvo, HPP11, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 11 má novou zastupitelku. Schikorová nahradila vyloučeného Kose  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.