Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Hřib předal primátorské žezlo ve formě klíče od kanceláře a flashdisku

V pátek proběhlo oficiální předání funkce novému primátoru Prahy. Dosluhující primátor Zdeněk Hřib (Piráti) se posouvá na post 1. náměstka a novým primátorem bude Bohuslav Svoboda (ODS).

Po prohlídce ihned do práce

Den po zasedání Zastupitelstva Hl. m. Prahy došlo k předání primátorské kanceláře. Zdeněk Hřib (Piráti) oficálně předal Bohuslavu Svobodovi (ODS) agendu, klíče od kanceláře a všechny potřebné dokumenty na flash disku. Společně pak prošli Novou radnicí na Mariánském náměstí. Po předání funkce se oba ve svých nových kancelářích ujali agendy.

„Dnes jsem předal kancelář svému nástupci a přeji mu pevné nervy ve vedení Prahy. Během uplynulého volebního období se nám podařilo agendu primátora digitalizovat, takže místo stohu papírů dostal pan primátor přístup ke sdílenému disku, kde jsou uloženy veškeré materiály,“ uvedl Zdeněk Hřib, nově I. náměstek primátora.

„Není času nazbyt.“

Primátorskou kancelář Bohuslav Svoboda zná. Působil zde už v letech 2010 až 2013. Nic mu tedy nebránilo ponořit se hned do práce. „Po převzetí primátorské kanceláře jsem připraven pustit se hned do práce. Nemáme žádných sto dní hájení. Žijeme v dynamické době a není času nazbyt. Jako primátor mám ve své gesci - kromě energetiky a bezpečnosti, jež považuji za prioritní - i zahraniční vztahy.,“ řekl Bohuslav Svoboda„Musím konstatovat, že se hlavní město za poslední čtyři roky v této oblasti výrazně posunulo. V tomto ohledu bych proto rád zachoval kontinuitu a navázal na svého předchůdce,“ pochválil nový primátor Hřiba.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zdeněk Hřib, Bohuslav Svoboda

Štítky primátor, funkce, Hřib, Svoboda, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hřib předal primátorské žezlo ve formě klíče od kanceláře a flashdisku  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.