Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Podle volebního průzkumu by teď volby vyhrál Pavel. Před Babišem má výrazný náskok

Pokud by se tento týden konalo rozhodující druhé kolo volby prezidenta, ovládl by ho bývalý vysoký představitel armády Petr Pavel. Z předvolebního průzkumu agentur Data Collect a Kantar CZ pro Českou televizi vyplývá, že Pavla by teď určitě volilo 46 procent lidí, sedm procent se k jeho volbě přiklání. Naopak Andreje Babiše (ANO) by určitě volilo 29 procent a spíše devět procent voličů. Nerozhodnutých je zatím devět procent voličů.

Druhého kola prezidentských voleb by se chtělo podle průzkumu určitě zúčastnit 71 procent lidí, spíše účast zvažuje třináct procent. K volebním urnám naopak určitě nechce přijít devět procent voličů a spíše šest procent. Jedno procento dotázaných ještě není rozhodnuto.

Účast v prvním kole voleb, které se konalo 13. a 14. ledna, byla 68,2 procenta. To je dosud nejvyšší účast, jaká při prezidentských volbách byla. 

Průzkumu se zúčastnilo 1 562 respondentů. Výsledky volebního modelu od agentury STEM má zveřejnit televize CNN Prima News v neděli. V pondělí, kdy je naposledy možné zveřejnit průzkumy veřejného mínění před druhým kolem prezidentských voleb, ho má publikovat agentura Ipsos.

Petr Pavel výsledky průzkumu okomentoval na svém twitterovém účtu. Andrej Babiš se k nim zatím nevyjádřil.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři , | Foto Ema Dvořáková

Štítky volební průzkum, volby, prezident, Babiš, Pavel, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

O dnešní době 21.1.23 je na YT 3 minutové zhrnutí situace na U radiu Martina Kociánová o nové totalitě, viru, vládních dezinformátorech vládnoucí mafie válečnických trpaslíků neschopných něco skutečně dělat pro obyvatele země kde žijí jak vidíme i u nás. Budeme volit obchodníka, nebo pávka kterého mafie tlačí na hrad ?

Sobota, 21. ledna 2023, 21:41Odpovědět

Podle volebního průzkumu by teď volby vyhrál Pavel. Před Babišem má výrazný náskok  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.