Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Svoboda vystřídá Hřiba a stane se primátorem Prahy. Podpoří ho ANO

Hnutí ANO podpoří na čtvrtečním jednání zastupitelů volbu lídra Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) Bohuslava Svobody primátorem Prahy. Ve funkci nahradí Zdeňka Hřiba (Piráti). Členem rady však nebude, ale bude mít pravomoce primátora. Menšinovou radu Spolu, kterou nabídlo podpořit ANO, zastupitelé ve čtvrtek volit nebudou. Strany budou dál jednat o programových bodech předložených ANO. Novinářům to dnes řekli zástupci stran. Volby v Praze vyhrálo Spolu před ANO a Piráty.

„Vzhledem k tomu, že jednání začala v neděli, ten čas nebyl dostatečný. My jsme se pro tuto chvíli dohodli, že ctíme vítěze voleb, podpoříme volbu pana docenta Svobody primátorem," řekl poslanec a lídr ANO Patrik Nacher.

Koaliční vyjednávání začala hned po volbách. Od té doby se průběžně setkávali zástupci jednotlivých stran. Spolu prosazovalo vznik obdobné koalice, jako je ta vládní, tedy s Piráty a STAN, avšak jednání neúspěšně skončila. Letošní jednání o novém vedení města je nejdelší v historii Prahy od roku 1993.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Spolu pro Prahu

Štítky volby, Spolu, ANO, obce, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svoboda vystřídá Hřiba a stane se primátorem Prahy. Podpoří ho ANO  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.