Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Stanice Český rozhlas Vltava slaví půl století. Koncert pro veřejnost je nabitý hudebními osobnostmi

Koncert na pražském Střeleckém ostrově dnes připomene 50 let od zahájení vysílání stanice Český rozhlas Vltava. V doprovodu Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma zahrají a zazpívají Beata Hlavenková, Marta Kloučková, Never Sol, Ondřej Pivec, Milan Cais a Dan Bárta. Vstup na akci je zdarma. Koncert začíná v 16 hodin a bude živě přenášen na Českém rozhlasu Vltava a na sociálních sítích stanice.

Stanice si ke svým kulatinám pozvala celý zástup hudebníků

Program zahájí Rozhlasový big band Gustava Broma pod vedením dirigenta Vladimíra Valoviče skladbou Sundance. Dále například člen kapely Tata Bojs Cais nabídne písně Zvony a 220 Travoltů, jazzový klavírista Ondřej Pivec uvede skladbu You Are So Beautiful a společně s Bártou uvedou svoji verzi hitu Sweet Dreams známého z podání britského dua Eurythmics. Posluchači se mohou těšit i na písně z alba Žijutě Beaty Hlavenkové, které získalo letos nominaci na Cenu Anděl.

Vltava slaví 50 let vysílání

Stanice Vltava zahájila vysílání prostřednictvím velmi krátkých vln svoje vysílání znělkou ze Smetanovy stejnojmenné symfonické básně 4. září roku 1972. Vysíláním navázala na třetí program Československého rozhlasu určeného pro náročné publikum. Po roce 1989 se stanice Vltava začala věnovat kulturní publicistice, rozhlasovým hrám, dokumentům a literatuře a také klasické a jazzové hudbě doplněné o současnou alternativní hudbu.

„Vltava do mediálního prostoru stále patří“

Ve svých padesáti je Vltava ve výborné kondici – setrvale roste poslech našich pořadů na online platformách, daří se nám udržovat zájem i o naše lineární vysílání. Je vidět, že kultivovaná kulturní stanice, jakou Vltava je, do tuzemského mediálního prostoru i dnes rozhodně patří,“ uvedla šéfredaktorka stanice Český rozhlas Vltava Jaroslava Haladová.

Nedělní společný program se slovenskou stanicí Devín, přinese slovenskou dramatizaci Orwellova románu 1984 nebo speciální Koncert bez hranic pod taktovkou v Praze usazené slovenské hudebnice Katarzie. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Rozhlasový Big Band Gustava Broma

Štítky hudba, média, Český rozhlas, výročí, Praha, Český rozhlas Vltava, Dan Bárta, Beata Hlavenková, Milan Cais, Ondřej Pivec, Vltava, Rozhlasový Big Band Gustava Broma, Never Sol, Střelecký ostrov, Eurythmics, Ceny Anděl, Československý rozhlas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stanice Český rozhlas Vltava slaví půl století. Koncert pro veřejnost je nabitý hudebními osobnostmi  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.